Search by category:
Egyéb kategória

Az elődöntőért száll harcba a DAC a kupában

Az elődöntőért száll harcba a DAC a kupában
Lencsés Zoltán
2021. 04. 13., k – 18:16

2021. április 14., szerda – 11:30
dac

Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyiek múlt heti, rózsahegyiek elleni nyolcaddöntőjét a Szlovák Labdarúgó-szövetség a koronavírus-járvány miatt helyezte Zólyomba, de a negyeddöntőkben a csapatok már hazai pályán fogadhatják ellenfeleiket. A besztercebányai stadionban azonban jelenleg is átépítési munkálatok zajlanak, a Dukla pedig ideiglenesen Zólyomban fogadja ellenfeleit.

A besztercebányaiak jelenleg kétpontos előnnyel vezetik a II. ligát a liptószentmiklósiak előtt, a hétvégén egy magabiztos, puhóiak elleni 4:1-es győzelemmel hangoltak a DAC elleni negyeddöntőre.
A dunaszerdahelyiek 2:2-s döntetlent játszottak a MOL Arénában a Slovan ellen, ahol Eric Ramírez kétszer is egyenlíteni tudott a címvédő ellen. „A vasárnapi döntetlen után nyilvánvaló, hogy immár nem a Slovan a legnagyobb ellenfelünk, hanem a zsolnaiak és a nagyszombatiak. Célunk a második hely megtartása és meglátjuk, mi lesz a következő szezonban. A Slovnaft Cup is ugyanolyan fontos, szeretnénk megnyerni. Szerdán egy további lépést tehetünk efelé” – nyilatkozta a venezuelai támadó a DAC honlapjának. Ramírezt a múlt heti kupameccsen pihentette Bernd Storck vezetőedző. 

A német szakember várhatóan ezúttal is változtat pár helyen a legutóbbi kezdőcsapatán: az eltiltás után visszatérő Müller, az immár felépült Schäfer és Friede vagy a Slovan ellen csak csereként beálló Divkovic ezúttal valószínűleg a kezdőcsapatban kap helyet.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlen az állás, rögtön büntetők következnek. A mérkőzést a futbalnet.tv honlap élőben közvetíti. 

Az elődöntők sorsolását holnap 11 órakor tartják. A legjobb négy közé tegnap már bejutott az FC Košice és az MŠK Žilina, ma a zólyomi csata győztese mellett a Slovan–Petržalka párharc továbbjutójával válik teljessé az elődöntő mezőnye. (lz, dac1904.sk)

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata ma 13.30-kor Zólyomban lép pályára a II. ligás besztercebányaiak ellen a Slovnaft Cup negyeddöntőjében.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment