Search by category:
Egyéb kategória

Bejelentették, jelentős enyhítések várnak ránk jövő héttől

Bejelentették, jelentős enyhítések várnak ránk jövő héttől
Mészáros Richárd
2021. 04. 13., k – 15:23

2021. április 13., kedd – 15:39
Igor Matovič

Friss ikon
On

Törzs

Április 19-től, hétfőtől jelentős enyhítések lépnek érvénybe Szlovákiában – jelentette be Matovič kedden, aki figyelmeztetett, amennyiben nem követjük a felelősségteljes magatartást, újra visszakerülhet az ország arra a szintre, ahol ezelőtt egy hónappal tartott.

  • kinyithatnak az üzletek és szolgáltatók, 15 négyzetméterre egy fő juthat, a vásárlóknak és vendégeknek kötelező lesz negatív teszteredménnyel rendelkezniük.
  • negatív teszt birtokában a járások között is lehetővé válik a természetlátogatás.
  • kinyitnak a templomok, 15 négyzetméterre egy személy juthat, a teszt kötelező.
  • lehetőség nyílik kültéri sportot űzni, együtt legfeljebb hat fő tartózkodhat, kötelező a negatív teszt.
  • kinyitnak az állatkertek, a múzeumok és a botanikus kertek, egy főre 15 négyzetmétert kell számolni.
  • kinyithatnak a könyvtárak, legfeljebb 6 fő tartózkodhat egy légtérben.
  • megkezdhetik működésüket a hotelek és a panziók – egyelőre azonban az éttermeik nélkül.
  • legfeljebb hat fő részére, negatív teszteredmény birtokában megnyithatnak a fürdők is.
Cím
Április 19-től, hétfőtől:

Emellett jövő héttől már egyetlen feketével jelölt járás sem marad az országban – tájékoztatott Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő. Hozzátette: a húsvéti ünnepeket követően enyhén nőtt a reprodukciós szám, jelenleg 0,95 körül mozog. Emlékeztetett, még mindig több mint kétezer koronavírusos páciens szorul kórházi kezelésre.

Szintén jövő héttől Szlovákia egésze a vörös fázisba kerül, április 26-tól pedig már a piros fázisra vonatkozó szabályok léphetnek érvénybe – Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője. „Azonban továbbra is rendkívül felelősségteljesen kell viselkednünk” – figyelmeztetett.

A 18 éven felüliek húsz százaléka, a szociális otthonok lakóinak és alkalmazottainak 80 százaléka már megkapta az első oltást. A hónap végéig körülbelül 300 ezer adag koronavírus-vakcina érkezhet Szlovákiába, beleértve a Johnson&Johnson vakcináját is.

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter beismerte, elődje, Marek Krajčí nem arra a típusú Szputnyik vakcinára adott engedélyt, amely Szlovákiába érkezett. Elmondása szerint Krajčí a háromadagos, nem pedig az egyadagos csomagolású vakcina használatát engedélyezte.

Bevezető
Pozsony |

Hétfőtől kinyithatnak az üzletek és szolgáltatók, a templomok, az állatkertek, a múzeumok, a hotelek és a panziók is. Utóbbiak egyelőre az éttermeik nélkül – jelentette be Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter kedden.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment