Search by category:
Egyéb kategória

Három tanú tett vallomást szerdán H. Lehel ügyében

Három tanú tett vallomást szerdán H. Lehel ügyében
Hegedűs Norbert
2021. 04. 14., sze – 16:01

2021. április 14., szerda – 16:17
H. Lehel

Friss ikon
Off

Törzs

Eredetileg hét tanút idéztek be, de négyen egészségi okokra hivatkozva nem jelentek meg a tárgyalóteremben. A tárgyalás csütörtökön (április 15.) folytatódik. Májusra további terminusokat tűzött ki a bíróság.

Legutóbb, március végén Kádar Krisztián és Bugár György, alias Bugi, a Sátor-banda két elítélt tagja tett tanúvallomást a Speciális Büntetőbíróságon. H. Lehel jelenleg őrizetben van. Február végén a bíróság elutasította szabadlábra helyezési kérvényét.

H. Lehelt a gyilkosságok mellett bűnözői csoport támogatásával is vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a Sátor-banda feje is, akinek meggyilkolását H. Lehel 2010-ben bevallotta. A holttestet nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshol temették el a maradványokat.

A áldozatok között vannak strómanok, és a banda egyik főnöke, Reisz András is, akit H. Lehel gyilkolt meg 2006-ban, a banda több tagjának tudtával. 2003-ban gyilkolta meg Karika Csabát. Az áldozatokat az egykori szövetkezet területén, a Dunaszerdahelyhez (Dunajská Streda) közeli Csótfán (Čótfa) temette el.

Bevezető

Három tanú tett vallomást szerdán a Sátor-banda sírásójaként emlegetett H. Lehel ügyének tárgyalásán, a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment