Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: A kiadott engedély nem vonatkozik a beérkezett Szputnyik-vakcinára

Lengvarský: A kiadott engedély nem vonatkozik a beérkezett Szputnyik-vakcinára
Hegedűs Norbert
2021. 04. 14., sze – 07:45

2021. április 14., szerda – 08:16
Vladimír Lengvarský

Friss ikon
Off

Törzs

Elmondása szerint Szlovákiába egyadagos csomagolások érkeztek, de a Krajčí által kiadott engedély háromadagos csomagolásra vonatkozik. Lengvarský hozzátette, tájékoztatta Zuzana Čaputová köztársasági elnököt az orosz oltóanyagok gyártójával kötött szerződéséről.

Az egészségügyi miniszter üdvözli az államfőnek azt a véleményét, hogy egyetlen oltóanyag sem oszthatja meg a szlovák állampolgárokat. „Az elnök asszony azt mondta, támogatja az egészségügyi minisztérium és a kormány erőfeszítéseit, amelyeket azért tesz, hogy az állampolgárok olyan vakcinát kapjanak, amely nem veszélyezteti az egészségüket” – tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője.

Marek Krajčí volt egészségügyi miniszter (OĽANO) március 1-jén engedélyezte 200 ezer csomag regisztrálatlan Szputnyik vakcina felhasználását. Az engedélyt aznap írta alá, amikor Igor Matovič (OĽANO) akkori miniszterelnökkel, jelenlegi pénzügyminiszterrel közösen bejelentették, hogy Szlovákia kétmillió adag orosz vakcinát vásárol, és megérkezett az első szállítmány. Az oltóanyag terápiás alkalmazásának augusztus végéig érvényes engedélyét az egészségügyi minisztérium honlapján tették közzé.

Matovič valószínűleg szerdán (április 14), sajtótájékoztatón informál a Szputnyik V-vel kapcsolatos kérdésekről.

Bevezető

A Marek Krajčí (OĽANO) volt egészségügyi miniszter által a Szputnyik V vakcinára kiadott engedély nem vonatkozik arra a szállítmányra, amely az országba érkezett – mondta a keddi sajtótájékoztatón Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment