Search by category:
Egyéb kategória

Heger elutazott első hivatalos külföldi útjára, Prágába

Heger elutazott első hivatalos külföldi útjára, Prágába
Mészáros Richárd
2021. 04. 15., cs – 11:17

2021. április 15., csütörtök – 11:15
Heger elutazott első hivatalos külföldi útjára, Prágába

Friss ikon
Off

Törzs

„Több közös témánk is van, a hangsúly a járványkezelésen, a gazdaság újraindításán, a helyreállítási terven lesz” – mondta az indulás előtt a miniszterelnök. Hozzátette, cseh kollégáikkal beszélni fognak a Szputnyik V vakcináról, valamint a kétoldalú kapcsolatok, az aktuális európai és külpolitikai kérdések is terítékre kerülnek. Az ukrajnai helyzet alakulásáról is tárgyalni fognak.

Heger a cseh parlament képviselőivel – Miloš Vystrčillel, a szenátus elnökével, és Radek Vondráčekkel, a cseh képviselőház elnökével – is találkozik

Hivatalos csehországi látogatása végén a szlovák miniszterelnök megkoszorúzza az ismeretlen katona sírját a Vítkov-emlékműnél.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök csütörtök reggel elutazott első hivatalos külföldi útjára. Az új szlovák kormányfő első hivatalos útja hagyományosan Csehországba vezet. Heger először a cseh államfővel, Miloš Zemannal találkozik a Lány-i kastélyban. Ezt követően Andrej Babiš cseh miniszterelnök fogadja a Kramář villában. Hegert Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt) és Ivan Korčok külügyminiszter (SaS-jelölt) kísérte el.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment