Search by category:
Egyéb kategória

Kolíková szerint kötelező lenne közzétenni a Szputnyikra kötött szerződést

Kolíková szerint kötelező lenne közzétenni a Szputnyikra kötött szerződést
Mészáros Richárd
2021. 04. 16., p – 22:24

2021. április 17., szombat – 08:46
Mária Kolíková

Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter asszonyt Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő kérte fel, hogy foglaljon állást a szerződés közzétételével kapcsolatban. „Tájékoztattam őt az álláspontomról a kormányülésen” – fűzte hozzá.

Kolíková szerint a szerződésből nem következik, hogy a vakcinák Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) általi tesztelése azt jelentené, hogy nem tartották be az orosz féllel szemben vállalt kötelezettségeket. „Nincs tudomásom arról, hogy lennének benne ilyen passzusok” – válaszolta arra a kérdésre, hogy tartalmaz-e a szerződés olyan rendelkezéseket, amelyekkel az orosz fél visszaélhetne.

Zuzana Baťovával, az ŠÚKL vezetőjével kapcsolatban kijelentette: nehéz helyzetben van, hiszen nem egyszerű olyan álláspontra helyezkedni, amely nem mindenki számára kellemes.

Igor Matovič (OĽaNO) volt kormányfő és pénzügyminiszter csütörtökön kijelentette: az oroszok visszakövetelik a ki nem fizetett vakcinákat. Úgy véli, az oroszoknak nem a pénz számít, a ŠÚKL állásfoglalásával volt gondjuk, amely károsította a vakcinák reputációját. Ezért azt kérték, hogy az oltóanyagot OMCL laboratórium tesztelje, ne egy „ellenséges szervezet”.

Bevezető
Pozsony |

A Szputnyik V vakcinára kötött adásvételi szerződést kötelező lenne nyilvánosságra hozni. „Semmilyen indokot nem találtunk arra, hogy az adott szerződésre ne úgy tekintsünk, mint olyanra, amelyet kötelezően nyilvánosságra kell hozni. Ragaszkodom ehhez az állásponthoz” – jelentette ki pénteken Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment