Search by category:
Egyéb kategória

Oroszország kiutasítja a titkos információkat gyűjtő szentpétervári ukrán konzult

Oroszország kiutasítja a titkos információkat gyűjtő szentpétervári ukrán konzult
Mészáros Richárd
2021. 04. 17., szo – 16:52

2021. április 17., szombat – 17:19
Vlagyimir Putyin

Friss ikon
Off

Törzs

A közlemény szerint szombaton a moszkvai külügyminisztériumba kérették Vaszil Pokotyilo ideiglenes ukrán ügyvivőt és arról tájékoztatták, hogy a szentpétervári konzul megengedhetetlen és státusával összeegyeztethetlen tevékenységet folytatott, kárt okozott az Oroszországi Föderáció biztonsági érdekeinek. További tartózkodása az ország területén ezért nem kívánatos és az orosz fél azt javasolja, hogy április 19-től számítva 72 órán belül hagyja el Oroszországot.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken Szentpéterváron őrizetbe vette a konzult, miközben orosz államvédelmi szervek és az FSZB adatbázisából származó titkos információkat vett át orosz állampolgároktól.

Az ukrán külügyi szóvivő az incidensról szólva elmondta, hogy a konzult az orosz hatóságok pénteken néhány óra hosszat őrizetben tartották, majd elengedték, és azóta a szentpétervári főkonzulátuson tartózkodik. Hozzátette, hogy az ukrán fél vizsgálja az eset körülményeit, és orosz diplomatákat érintő megfelelő választ fog adni az orosz lépésre.

Bevezető

Oroszország kiutasítja Olekszandr Szoszonyuk szentpétervári ukrán konzult a „diplomáciai státusával összeférhetetlen tevékenysége” miatt. A diplomatának április 22-ig el kell hagynia Oroszország területét – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment