Search by category:
Egyéb kategória

Sulík Hegerre bízza Matovič kezelését

Sulík Hegerre bízza Matovič kezelését
Mészáros Richárd
2021. 04. 17., szo – 13:32

2021. április 17., szombat – 14:05
Sulík Hegerre bízza Matovič kezelését

Friss ikon
Off

Törzs

Sulík szégyenteljesnek nevezte, hogy Matovič diplomata nélkül utazott Budapestre tárgyalni. Hozzátette, hogy Matovič cselekedeteinek bírálata és értékelése a felettesének, Hegernek a feladata. Meggyőződése, hogy a kormányfő kezelni fogja Matovič kirohanásait, arról azonban, miként kéne ezt tennie, nem beszélt.

A hétvégi műsor másik vendége Peter Pellegrini (Hlas) exkormányfő volt, aki az egyetlen megoldásnak azt látja, ha Matovičot a pénzügyi tárca éléről is visszahívják. Ha ez nem történik meg, a Hlas ülést hív össze, amelyen javasolni fogják Matovič lemondását. Sulík egyetért azzal, hogy jobb lenne, ha Matovič a saját feladataival, nem pedig az orosz vakcinával foglalkozna. Véleménye szerint Heger kellő autonómiával rendelkezik. A döntést arról, hogy Matovič a kabinet tagja maradjon-e, az OĽaNO-ra bízza.

Az SaS vezetője úgy véli, mindent el kell követni annak érdekében, hogy Szlovákiában is megkezdődhessen az oltás az orosz Szputnyik V vakcinával. Elvárásai szerint Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter a lehető legjobb döntést hozza majd meg. Ugyanakkor beismeri, az országban „üldözést” indítanak az ellen, aki legalizálni akarja a Szputnyikot. Pellegrini szerint ha Szlovákia heteken át nem fizetett a Szputnyikért, megérti az oroszok, az oltóanyag visszaszállítására vonatkozó kérelmét.

Sulík az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) kijelentését illetően – mely szerint az orosz vakcinának 40 országban csak a nevük azonos – elmondta, inkább politikai vonatkozása lehet. Hozzátette: ennek ellenére úgy véli, az ŠÚKL úgy járt el, ahogy kellett. Elmondta, pártja támogatja a Szputnyik oltóanyagról kötött szerződés nyilvánosságra hozását.

A gazdasági miniszter szerint az SaS miniszterei azért nem támogatták a kormány enyhítésekről szóló határozatát, mert abban továbbra is kötelezővé teszik a tesztelést. Mint mondja, ő maga azt javasolta, hogy a kijárási tilalom csak este 21.00 órától lépjen érvénybe, az ajánlása azonban nem nyert támogatást. 

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter cselekedetinek elbírálását Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőre bízza, aki számíthat az SaS támogatására – jelentette ki az RTVS Sobotné dialógy című műsorában. Sulík egyúttal előrebocsátotta, április 26-án megnyithatnának a teraszok is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment