Search by category:
Egyéb kategória

Lukasenka: merényletet terveztek ellenem és gyermekeim ellen

Lukasenka: merényletet terveztek ellenem és gyermekeim ellen
Hegedűs Norbert
2021. 04. 18., v – 09:06

2021. április 18., vasárnap – 10:35
Aljakszandr Lukasenka

Friss ikon
Off

Törzs

„Elfogtuk a csoportot, elmondták, hogyan tervezték ezt az egészet” – mondta a fehérorosz vezető. „Nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálatok tevékenységének is nyomára bukkantunk. Valószínűleg az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt, nem tudom, ki dolgozott ott az amerikaiak közül” – tette hozzá.

Közben Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztálya azt közölte, hogy őrizetbe vettek két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Fehéroroszországban. A közlemény szerint Jurij Zjankovics fehérorosz-amerikai kettős állampolgár és Aljakszandr Feduta fehérorosz állampolgár fegyveres felkelést és katonai hatalomátvételt akartak kirobbantani a „színes forradalmak” mintájára Fehéroroszországban, helyi és ukrán nacionalisták részvételével, és  meg akarták gyilkolni Aljakszandr Lukasenka elnököt. A hatalomátvételt a május 9-i minszki győzelem napi ünnepségekre időzítették. Az orosz biztonsági szervek fehérorosz kollégáikkal együttműködve azonban leleplezték az összeesküvést, és átadták a két gyanúsítottat a fehérorosz hatóságoknak – tette hozzá a sajtóosztály.
 

Bevezető

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szombat este Telegram-oldalán bejelentette, hogy a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek egy összeesküvő csoportot, amely merényletet tervezett ellene és gyermekei ellen, és valószínűleg kapcsolatban állt az amerikai titkosszolgálatokkal.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment