Search by category:
Egyéb kategória

Mától a szájmaszk- és reszpirátorviselésre vonatkozó előírások is enyhülnek

Mától a szájmaszk- és reszpirátorviselésre vonatkozó előírások is enyhülnek
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 09:54

2021. április 19., hétfő – 10:18
Mától a szájmaszk- és reszpirátorviselésre vonatkozó előírások is enyhülnek

Friss ikon
Off

Törzs

„A szabadban már nem kötelező szájmaszkot vagy reszpirátort viselni, ha öt méternél távolabb vagyunk másoktól, akikkel nem egy háztartásban élünk” – magyarázta Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

A reszpirátor helyett az iskolában elég a szájmaszk a gyerekeknek és az iskolai dolgozóknak is. A többi munkahelyen is elég a szájmaszk azoknak a dolgozóknak, akiknek légzési problémáik vagy bőrbetegségük van, amin a reszpirátor hordása rontana” – tette hozzá Račková.

koronavírus

Mi változik mától? Kérdések és válaszok!

Pozsony |

Az ország ma átlépett a Covid-automata bordó fázisába, aminek eredményeként számos járványügyi intézkedés megváltozott. Összesítettük a változásokat.

Ha a munkáltató és a munkavállaló ebben megegyezik, reszpirátor helyett viselhetnek szájmaszkot azok a dolgozók, akiknek a munkájuk miatt gondot okoz a reszpirátor viselése. Ez eddig csak akkor volt lehetséges, ha ezt a munkahelyi egészségügyi felügyelet külön megengedte.

Bevezető
Pozsony |

Hétfőtől enyhülnek a szájmaszk- és reszpirátorviselésre vonatkozó előírások. Az enyhítést a járványhelyzet javulása teszi lehetővé – tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment