Search by category:
Egyéb kategória

Rendkívül biztató tesztelési eredmények

Rendkívül biztató tesztelési eredmények
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 10:38

2021. április 19., hétfő – 10:46
Rendkívül biztató tesztelési eredmények

Friss ikon
Off

Törzs

A teszteléssel járó feladatokat hétről-hétre vállaló önkormányzatok ennek ellenére kérik a lakosokat, maradjanak következetesek és tartsák be a szabályokat. Érsekújvárban április 17-én ismét hat tesztelőpontot nyitottak az alapiskolákban a szűrővizsgálatot igénylők számára. Összesen 3 789 tesztet végeztek el, ebből csak négy esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,11 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. Egy héttel ezelőtt egyetlen lakosnak sem lett pozitív eredménye. Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint az április 9-től 15-ig terjedő időszakban 47 koronavírus-fertőzött volt a városban, míg egy héttel ezelőtt 43 fertőzött személy volt a nyilvántartásukban.

Léván a hétvégi tesztelési eredmények ugyancsak kedvezőbbek. 5 266 lakos vett részt a szűrővizsgálaton, ebből kilencnek lett pozitív teszteredménye, ami 0,17 százalékos fertőzöttséget jelent. Egy héttel ezelőtt hasonló eredmény született, 0,14 százalékos volt a pozitivitás aránya a járási székhelyen. A lévai térség legtöbb településén nincs koronavírus-fertőzött.

Rendkívül biztató tesztelési eredmények

Leírás

   

Az érsekújvári térségbeli Kamocsán a 349 tesztelt személyből egynek lett pozitív eredménye, Kürtön a 627 tesztelt lakosból egy sem volt fertőzött. Tardoskedden szombaton 1 002, vasárnap 1305 személyt teszteltek le, valamennyinek negatív lett a teszteredménye. A szímői Jedlik-házban 836 tesztet végeztek el a hétvégén, de egyetlen pozitív eredményük sem volt. Múlt héten 879 lakos vett részt a szűrővizsgálaton és négynek lett pozitív teszteredménye, ami 0,45 százalékos fertőzöttségi arányt jelentett. A régióbeli tesztelésen résztvevők többsége azért vett részt ismét a szűrővizsgálaton, mert óvodás, vagy iskolaköteles gyereke van, illetve a munkahelyén kell felmutatni a friss teszteredményt. Az idős lakosok között akadtak, akik a tervezett orvos látogatás miatt vettek részt a szűrővizsgálaton.

Némi félreértés is történt a szépkorúak körében amiatt, mert egyesek csak nehezen igazodtak el a hét elejétől érvénybe lépő szabályokon. Úgy értelmezték, hogy templomlátogatáskor is kérhetik majd tőlük a negatív teszteredményt.

Bevezető
Érsekújvár/Léva/Kamocsa/Szímő/Tardoskedd/Kürt |

A hétvégi szűrővizsgálat tizenharmadik fordulójának eredményei rendkívül biztatóak mindkét járási székhelyen, és kiderült, hogy a legtöbb régióbeli községben egyetlen koronavírus-fertőzött sincs.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Léva/Kamocsa/Szímő/Tardoskedd/Kürt

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment