Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Kenéz Ágoston

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Kenéz Ágoston
Horváth Bianka
2021. 04. 19., h – 10:47

2021. április 19., hétfő – 10:55
Vasárnap

Friss ikon
Off

Törzs

Kenéz Ágoston a tavalyi cannes-i mustrára is beválogatott Agapé című filmben egy nála érettebb, tapasztaltabb nő vonzásába kerül. A nőt pedig a fiú varázsa érinti meg.

Kenéz Ágoston ebben az évben kapja meg színészi diplomáját. Gimnazistaként már egy spanyol filmben játszott. Nem sokkal azután, hogy felvették az egyetemre, az Asszó című magyar rövidfilmben tőrvívóként állt kamera előtt. Xavier Dolan, a világhírű kanadai filmrendező történeteiben sisteregnek ilyen fiatalok, akikben az érzékenység robbanásra kész energiával párosul. Korosztálya egyik kimagasló tehetségeként emlegetik már most, ezért is került be A tanár most készülő, negyedik évadjába.

 

Mélyről jött, vagy „magasabb” helyről, ahol mindent megkapott, amit megóhajtott? Hogyan oszlik el a család? Elmondta az édesapjának, hogy micsoda jelenet hősévé avatta? Pogány Judittal játszott Esterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című darabjában az Ódry Színpadon, Pán Péter volt Békéscsabán, Sebastian a Szkéné és a salgótarjáni színház közös Vízkeresztjében. Most pedig itt az Agapé, Beleznai Márk tizenhat perces filmje, amely tavaly eljutott Cannes-ba. Egy véletlen találkozásból kibontakozó, finom kis történet, amelyben felizzik a szerelem. Milyen filmeket szokott hallgatni? Most hogy néz ki az élete, milyen útra lép a diploma átvétele után? Mi volt a végső löket, amely a színészi pályára sodorta?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Bevezető

Hasonló skálán mozoghatna, mint Polgár Tamás vagy Vilmányi Benett. Sorra hozhatná az ok nélkül lázadókat, a meg nem értett, problémás, javíthatatlan huszonéveseket, a lélekben összetörteket.

Rovatoldalon kiemelt
Kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment