Search by category:
Egyéb kategória

Új időpontot kaphatnak néhányan, akik regisztráltak az oltásra

Új időpontot kaphatnak néhányan, akik regisztráltak az oltásra
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 16:06

2021. április 19., hétfő – 16:17
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

A szóvivő elmondta, technikai hiba történt, emiatt a második oltásra fenntartott időpontokat azoknak osztották ki, akik az első oltás beadására regisztráltak az elektronikus váróteremben. „Elsőbbséget élveznek azok a személyek, akik már megkapták a vakcina első adagját, és a meghatározott idő letelte után meg kell kapniuk a második oltást” – közölte Eliášová.

Ezért a hétvégén át kellett ütemezni azoknak a személyeknek a behívását, akik az első oltásra regisztráltak a kiválasztott oltóközpontba, a legközelebbi szabad időpontra. Az egészségügyi minisztérium felhívja a figyelmet, hogy mindenkit, aki számára új időpontot jelöltek ki, SMS-ben és e-mailben értesíteni fognak.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az időpontokkal kapcsolatos probléma akkor merült fel, amikor használni kezdték a regisztrálók személyazonosságát az NCZI nyilvántartása alapján ellenőrző rendszert.

„A hibát, amely nyolc kórház és hét rendelőintézet oltóközpontját érintette, már elhárították” – mondta Eliášová, és hozzátette, átütemezték azok beoltását, akik az első vakcinára regisztráltak. Az az időpont érvényes, amit legutóbb kaptak.

Bevezető
Pozsony |

Új időpontot küldhet a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) néhány érdeklődőnek, aki korábban már kapott oltási időpontot – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment