Search by category:
Egyéb kategória

Újabb sztrájkkészültséggel fenyegetnek a teherfuvarozók

Újabb sztrájkkészültséggel fenyegetnek a teherfuvarozók
Hegedűs Norbert
2021. 04. 20., k – 07:27

2021. április 20., kedd – 12:30
kamion határ illusztráció

Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovákiai Teherfuvarozók Szövetsége (UNAS) és a Sárga Angyal autómentő-szövetség bejelentette, készek sztrájkkészültséget hirdetni, ha az állam továbbra sem tesz semmit az ágazat megmentéséért. „A közlekedési tárca tétlensége a teherfuvarozóknak és autómentőknek folyósított támogatások esetében rendkívül aggasztó. Mi már a járvány tavalyi első hulláma óta folyamatosan figyelmeztettünk arra, hogy a szakmai szövetségünkbe tömörült vállalkozások bevételei jelentős mértékben csökkentek, többen csődbe mentek, és még a befutott cégek is kénytelenek voltak megválni az alkalmazottaik egy részétől” – mondta el Stanislav Skala, az UNAS elnöke.

Szerinte sikerült ugyan elfogadtatni a fuvarozóknak nyújtott támogatásokról szóló jogszabályt, az állam ennek ellenére semmit sem tett az ágazat megmentéséért. „A közlekedési tárca már hosszabb ideje alulbecsüli az ágazat jogos elvárásait, miközben mi biztosítjuk az üzemek és üzletek alapanyag- és áruellátását, és nem kis összeggel járulunk hozzá az államkassza feltöltéséhez is” – tette hozzá Skala. A szakmai szervezet ezért az első körben felszólította a közlekedési tárcát, hogy kezdje meg velük a tárgyalásokat, a szakmai szervezetbe tömörült vállalkozásokat pedig arra biztatja, hogy 15–20 százalékkal emeljék meg a fuvardíjakat.

Bevezető

Újra sztrájkkészültséggel fenyegetnek a közúti teherfuvarozók. Az ágazati szakmai szervezetük szerint az állam – a koronavírusjárvány okozta tetemes károk ellenére – megint megfeledkezett róluk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment