Search by category:
Egyéb kategória

A múlt héten 110 ezer euró bírságot szabtak ki a járványügyi előírások megszegéséért

A múlt héten 110 ezer euró bírságot szabtak ki a járványügyi előírások megszegéséért
Mészáros Richárd
2021. 04. 21., sze – 17:17

2021. április 21., szerda – 17:30
koronavírus rendőrség

Friss ikon
Off

Törzs

„A rendőrök 37 esetben jegyzőkönyvezték az orvos által elrendelt kötelező karantén megsértését, öt, a tiltás ellenére nyitva tartó üzletet találtak, 916 olyan személlyel szemben intézkedtek, aki nem viselt szájmaszkot, 2 261 esetben pedig a kijárási korlátozás megszegését regisztrálták” – közölte a szóvivő.

Közel 19 ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki a múlt héten, és több mint 78 ezer embert ellenőriztek.

Az év eleje óta összesen 59 477 kihágást és szabálysértést regisztrált a rendőrség. Bárdyová emlékeztetett, hogy a járványügyi intézkedések enyhítése ellenére továbbra is veszélyhelyzet van érvényben, ezért a rendőrség és a katonaság minden rendelkezésre álló eszközzel betartatja a szabályokat.

„Az ellenőrzések során olyan helyekre összpontosítunk, ahol több ember van (bevásárlóközpontok, állomások, tesztelőpontok stb.). A határátkelőkön is folytatódnak az ellenőrzések, valamit az országnak azokon a területein, ahol rosszabb, vagy romlik a járványhelyzet” – tette hozzá a szóvivő. A rendőrség szorosan együttműködik a regionális közegészségügyi hivatalokkal.

Bevezető
Pozsony |

3 219 alkalommal intézkedett a rendőrség a múlt héten a járványügyi előírások megszegése miatt. 509 ügyet figyelmeztetéssel zártak le, 2 245 bírságot szabtak ki, összesen 110 320 euró értékben. 92 esetben az ügyet vizsgálatra továbbították, 38 eljárás van folyamatban – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányág szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment