Search by category:
Egyéb kategória

Gyermekbiztos böngésző érkezik a Windowsba

Egy kifejezetten gyerekeknek készült felületű verzió is bekerül a Microsoft böngészőjébe, az Edge-be – közölte a Microsoft. A speciális megoldás érdekessége, hogy telepítés nélkül, mindössze néhány kattintással lesz aktiválható. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a program nem nyitja meg a felnőtt tartalmú oldalakat, nem játszik le ilyen témájú videókat és képeket sem mutat. A Microsoft beépítetten 70 gyermekbiztos weboldalt kínál ebben a változatban, de a listát a szülők is bővíthetik.

Az újdonság aktiválása után a szülők kétfajta kategória közül választhatnak, attól függően, gyermekük melyik korosztályba illik. Ennek ugyanakkor csak a manuálisan összeválogatott tartalom, illetve a Microsoft által gondozott Bing híraggregátor miatt van haszna: a böngészőben lejjebb görgetve ugyanis a kisebbek is találhatnak olvasnivalót, de csakis olyat, ami számukra is megfelelő.

A gyermekeknek szánt Edge küllemében is egy barátságosabb program igyekszik lenni: ezt azt jelenti, hogy a szülők új színeket állíthatnak be az ablakoknak, de háttér is választható.

A felület Windowsos és macOS rendszerű számítógépeken is elérhető lesz. Az aktiváláshoz a böngésző jobb sarkában lévő profilra, majd azon belül a gyermekmódra (Kids Mode) kell nyomni.

A Kids Mode jelenleg sajnos még csak az US English beállítású gépeken működik.

Gyermekbiztos böngésző érkezik a Windowsba” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment