Search by category:
Egyéb kategória

Igényelhető a vendéglátóipari támogatás

Igényelhető a vendéglátóipari támogatás
Mészáros Richárd
2021. 04. 21., sze – 22:49

2021. április 22., csütörtök – 08:00
Andrej Doležal

Friss ikon
Off

Törzs

A közlekedési minisztérium szerda délelőttől nyitotta meg az idegenforgalmi és éttermi vállalkozásoknak nyújtott támogatások újabb fordulóját. Az érintett vállalkozások a 2020. november elseje és 2021. március 31. közötti időszakban regisztrált bevételkiesésükre igényelhetnek támogatást, amely azonban nem haladhatja meg a 200 ezer eurót. A támogatással kapcsolatos részleteket és a szükséges űrlapokat a szaktárca honlapján tették közzé.

„Az idegenforgalomban és az éttermi szolgáltatásokban vállalkozók fontosak számunkra, épp ezért újabb 120 millió euróval növeltük az ágazatnak folyósított támogatást, amely így már eléri a 220 millió eurót” – mondta el Andrej Doležal közlekedési miniszter. A támogatás feltétele, hogy az adott vállalkozás bevételei az adott hónapban minimum 40 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest. Ilyen esetben a bevételkiesés 10 százalékát fedezi a támogatás. Minden egyes hónapot külön bírálnak el, a végösszeg a veszteség mértékétől függ. A jogosult igénylők listáján többek között az éttermeket, szállodákat, utazási irodákat, akvaparkokat, strandokat, botanikus kerteket, állatkerteket, sípályákat üzemeltető vállalkozások és az idegenvezetők is szerepelnek.

„A most elstartolt forduló szabályaiba bedolgoztuk az ágazat szakmai képviselőinek a megjegyzéseit is. Ezúttal már azon vállalkozások is jelentkezhetnek, amelyek 2020. április elseje és augusztus 31. között jöttek létre. További változás, hogy ezúttal azok is hozzájuthatnak a pénzhez, akiknek van tartozásuk a szociális biztosítóval, az egészségbiztosítóval vagy az adóhivatallal szemben”

– nyilatkozta Katarína Bruncková, a közlekedési tárca államtitkára.

Doležal a tegnapi kormányülést követően felhívta a figyelmet arra, hogy a kérvényeket még a tavaly áprilisa óta eltelt időszak bevételkieséseire is beadhatják azok a vállalkozók, akik erre eddig még nem kerítettek sort. A beérkezett kérvények feldolgozására és elfogadására a szaktárcának egyébként 30 napja van, az odaítélt összeg kifizetése pedig további 30 napot vehet igénybe. Doležal szerint azonban ez a felső határ, vagyis ennél hamarabb is hozzájuthatnak a vállalkozók a támogatáshoz.

Bevezető
Pozsony |

A közlekedési tárca elindította az idegenforgalmi és éttermi vállalkozásoknak nyújtott támogatások újabb fordulóját. Mire számíthatnak az érintettek, és hogyan lehet jelentkezni?

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment