Search by category:
Egyéb kategória

Prága kiutasított diplomatáinak visszatérését követeli Moszkvába

Prága kiutasított diplomatáinak visszatérését követeli Moszkvába
Mészáros Richárd
2021. 04. 21., sze – 19:49

2021. április 21., szerda – 19:49
Jakub Kulhánek

Friss ikon
Off

Törzs

Kulhánek szerint ha Oroszország nem teljesíti ezt a feltételt, a cseh külügyminisztérium olyan szintre csökkenti az orosz diplomaták számát Prágában, hogy az megfeleljen a moszkvai cseh nagykövetség mai állapotának.

A cseh közszolgálati hírtelevízió, amely Kulhánek közlését ismertette, emlékeztetett: Prága szombaton 18 orosz diplomatát utasított ki az országból, amire Moszkva vasárnap 16 cseh diplomata és 4 követségi alkalmazott kiutasításával válaszolt.

A csehek szerint az orosz diplomaták a titkosszolgálatoknak dolgoztak. Prága szerint megalapozott a gyanú, hogy az orosz titkosszolgálatoknak részük van a 2014-ben a dél-morvaországi Vrbeticében egy lőszerraktárban bekövetkezett robbanásokban.

Bevezető

Csehország azt követeli Oroszországtól, hogy csütörtök délig tegye lehetővé a Moszkvából kiutasított összes cseh diplomata visszatérését – közölte sajtótájékoztatón Jakub Kulhánek új cseh külügyminiszter szerda este Prágában, miután hivatalában fogadta Alekszandr Zmejevszkijt, Oroszország prágai nagykövetét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment