Search by category:
Egyéb kategória

Európai Szuperliga – Fernandinho: a Szuperliga bukásával a labdarúgás nyert

Európai Szuperliga – Fernandinho: a Szuperliga bukásával a labdarúgás nyert
Mészáros Richárd
2021. 04. 22., cs – 09:42

2021. április 22., csütörtök – 10:44
Fernandinho

Friss ikon
Off

Törzs

„Őrület, ami azóta történt, hogy a Chelsea-től kikaptunk az FA Kupában. A fiúk egy kicsit maguk alatt voltak, és akkor jött a Szuperliga ötlete, ami meglepett bennünket” – mondta a brazil védekező középpályás a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy nem számítottak erre a lépésre, de végül a józan ész döntött. „Aki szereti a futballt, nem támogatta a Szuperligát, közéjük tartoznak a mi játékosaink is, úgyhogy most örülünk, hogy így alakultak a dolgok, de azért meglepődtünk” – fogalmazott.

A 35 éves játékos elárulta: azt tervezték, kiállnak a véleményükkel és elmondják, hogy ellenzik a tervet, de aztán abban maradtak, hogy megvárják a klub közeleményét.

„Boldogok vagyunk, mert végül a labdarúgás nyert” – hangsúlyozta.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

Ezek hatására elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan lépett vissza, a Juventus pedig ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte. Az alapítóklubok közül így csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján a Szuperligát illetően, melynek a tervek szerint 15 állandó, illetve öt további résztvevője lett volna.

Bevezető

Fernandinho, a Manchester City csapatkapitánya szerint a labdarúgás nyert azzal, hogy az Európai Szuperliga (ESL) vasárnap éjjel bejelentett terve gyorsan összeomlott.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment