Search by category:
Egyéb kategória

Játékos programozás micro:bitekkel – online szakkör

Játékos programozás micro:bitekkel – online szakkör
Mészáros Richárd
2021. 04. 22., cs – 14:34

2021. április 22., csütörtök – 14:38
Játékos programozás micro:bitekkel – online szakkör

Friss ikon
Off

Törzs

A micro:bit kifejezetten oktatási célra létrehozott egylapkás mikrovezérlő (kicsi számítógép), melybe sok érzékelő van beépítve. Ennek kapcsán április 8-án online szakkört indítottunk Játékos programozás micro:bitekkel néven, amelyre felső tagozatosok jelentkezhettek. A szakkört 10 alkalommal rendeztük meg csütörtök délutánként, erre az időre a diákok kölcsönkapták az iskolától a micro:biteket, ezenfelül egy cutebot kisautót, kontrollert, szervomotorokat és összekötő vezetékeket. Ezeket fogjuk közösen programozni az online szakkörön, és fokozatosan megismerkedünk a makecode programozói felülettel, foglalkozunk animációk, játékok készítésével, a mozgásérzékelők, a cutebot kisautó és a szervomotorok programozásával, valamint belekóstolunk a MicroPython programozási nyelvbe.

A szakkörre 8 diák jelentkezett: Popálená Stella (5. A), Karika Ádám (5. A), Takács Réka (6. A), Sándor Ádám (6. A), Tirinda Jonatán (6. A), Gaučík Dávid (6. A), Danter Rebeca (7. A), Németh András (8. A). Mindegyiküknek jár az elismerés, mivel szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva, nagy érdeklődéssel jelentkeztek a szakkörre. Az első órát már magunk mögött tudjuk, s noha új felületen – MS Teamsen – tartottuk az órát, minden tanuló sikeresen csatlakozott. A diákok végig lelkesen és ügyesen dolgoztak, annyira élvezték, hogy a tervezett egy óra helyett kétórásra nyúlt a szakkör.

Kluka Tamás

Bevezető

Iskolánk, a Szenczi Molnár Albert Alapiskola sikeresen pályázott a Pontis Alapítvány projektjének keretében, amelyet a Slovak Telekom finanszíroz: megközelítőleg 1000 euró értékben BBC micro:biteket és egyéb kiegészítőket vásároltunk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment