Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A kiutasítással elhatárolódtunk az érdekeinket veszélyeztető akcióktól

Čaputová: A kiutasítással elhatárolódtunk az érdekeinket veszélyeztető akcióktól
Hegedűs Norbert
2021. 04. 23., p – 07:10

2021. április 23., péntek – 08:13
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

„A csehekkel mindig támogattuk egymást, jóban-rosszban. Az orosz diplomáciai misszió három tagjának Szlovákiából való kiutasításával egyrészt a támogatásunkról biztosítottuk a legközelebbi szomszédunkat, partnerünket és szövetségesünket, másrészt pedig szigorúan elhatárolódtunk a külföldi titkosszolgálatok országaink területén végzett olyan tevékenységétől, amely a biztonsági érdekeinket veszélyezteti” – állapította meg az államfő.

A Szlovák Köztársaság, reagálva a csehországi eseményekre, kiutasít három orosz diplomatát, jelentette be csütörtökön Eduard Heger (OĽANO) kormányfő. Hét napon belül kell elhagyniuk az ország területét.

Bevezető

A három orosz diplomata kiutasításával Szlovákia egyrészt a támogatásáról biztosította a Cseh Köztársaságot, másrészt szigorúan elhatárolódott a külföldi titkosszolgálatok „országaink területén végzett” olyan tevékenységétől, amely „a biztonsági érdekeinket veszélyezteti”. Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki csütörtökön. Az elnök asszony reakcióját Martin Strižinec szóvivő bocsátotta a TASR rendelkezésére.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment