Search by category:
Egyéb kategória

Szövetség: aki beoltatta magát, kapjon 100 eurót

Szövetség: aki beoltatta magát, kapjon 100 eurót
Hegedűs Norbert
2021. 04. 23., p – 13:25

2021. április 23., péntek – 14:00
a

Friss ikon
Off

Törzs

Az MKP-ból, a Hídból és az Összefogásból alakuló Szövetség nevű párt azt javasolja, hogy amikor a átoltottság eléri a 60-65 százalékot és kialakul a nyájimmunitás, akkor azok, akik beoltatták magukat, kapjanak 100 eurós turisztikai utalványt. „Ezzel növelnénk az oltásra való motiváltságot, másrészt segítenénk azt a szektort, amit a járvány a leginkább érintett, vagyis a vendéglátást”- mondta Forró Krisztián az MKP elnöke. Kérdésünkre elmondta, az intézkedés 300-350 millió euróval terhelné az államháztartást. „Ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe került a tesztelés, akkor mindenki számára világos, hogy ez egy sokkal hatékonyabb eszköz lehet” – magyarázta.

Mózes Szabolcs az Összefogás elnöke arról beszélt, a következő hónapban már nem az lesz a probléma, hogy nincs oltóanyag, hanem, hogy nincs elég érdeklődő. Rámutatott, az oltás népszerűsítésére felvilágosító kampányra van szükség, hiszen erre eddig alig költött a kormányzat. Kiemelte, ennek a kampánynak magyar nyelven is zajlania kell. Egyben hangsúlyozta, az oltásokkal kapcsolatban egy dezinformációs kampány is jelen van, amely ellen fel kell lépnie a kormánynak. „Fontos, hogy az állam beszálljon a hoaxok elleni harcba” — zárta Mózes.

Horváth Zoltán a Híd Galántai járási elnöke, Tallós község polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzatoknak köszönhetően az ország déli részében is sikerült megfékezni a járványt. Kiemelte azonban, hogy Szlovákia az egyik olyan ország, ahol a legkevesebb nyugdíjas kapott vakcinát. Horváth szerint az oltóközpontokat ki kell vinni az egyes településekre. Jelenleg ugyanis főleg a megye-, esetleg járásközpontokban vannak oltóközpontok. „Az immobilis embereket akár a saját otthonukban látogathatná meg az orvos, hogy beadja az oltást” – mondta Horváth azzal, hogy a szlovákiai magyarság nagyrészt falvakban él, így számukra körülményes az otóközpontokba utazás.

 

Bevezető

A Szövetség üdülési utalvánnyal motiválná az embereket arra, adassák be maguknak a koronavírus elleni oltást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment