Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől változnak a határátlépés szabályai, több kivétel is lesz

Hétfőtől változnak a határátlépés szabályai, több kivétel is lesz
Hegedűs Norbert
2021. 04. 24., szo – 08:55

2021. április 24., szombat – 09:00
koronavírus rendőrség határ

Friss ikon
Off

Törzs

Ez azt jelenti, hogy nem kell karanténba vonulnia annak a Szlovákiában, a határtól 100 kilométeren belül dolgozó személynek, akinek a szlovák határtól számított 100 kilométeren belül van átmeneti vagy állantó tartózkodási helye a szomszédos országban. Szükséges felmutatniuk azonban a hét napnál nem régebbi negatív antigén- vagy PCR-tesztet – fogalmaz a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) határellenőrzésről szóló rendelete.

Azoknak a szlovák állampolgároknak sem kell karanténba vonulniuk, akik valamelyik szomszédos országban, a határátkelő 100 kilométeres körzetében élnek, de nekik is negatív tesztet kell felmutatniuk.

„A Szlovákia területén állandó vagy ideiglenes lakhelyre bejegyzett, és a szomszédos állam területén dolgozó ingázókra vonatkozó feltételek nem változnak” – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Teszt nélkül átléphetik a határt, és nem kell karanténba vonulniuk egyes, a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és az erdészetben, az állattenyésztésben és az állategészségügyben dolgozóknak sem, ha a mentességet jóváhagyja a mezőgazdasági minisztérium.

Nem kell karanténba vonulniuk és tesztet felmutatniuk azoknak az uniós állampolgároknak és családtagjaiknak sem, akik Szlovákia területén keresztül egy másik uniós tagállamba utaznak. Ennek feltétele az, hogy nem állhatnak meg Szlovákia területén (kivéve tankolni), és az országba való belépéstől számított nyolc órán belül elhagyják Szlovákia területét.

Bevezető

Hétfő (április 26.) reggel 6 órától 30 helyett 100 kilométerről is lehet ingázni Szlovákiába a szomszédos országokból.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment