Search by category:
Egyéb kategória

KFC-bravúr Ligetfaluban

KFC-bravúr Ligetfaluban
Orosky Tamás
2021. 04. 25., v – 17:56

2021. április 25., vasárnap – 18:40
KFC

Friss ikon
Off

Törzs

A hazaiak az első félidő első felében enyhe fölényben játszottak, két gólhelyzetet is kidolgoztak, de Bréda mind a két esetben bravúrosan védett. Egy gólszerzési lehetősége a komáromiaknak is volt a 10. percben, amikor Tóth Gábor meglódult a jobb oldalon, és a tizenhatos sarkától a felső sarokba tartó bombáját Sevcsuk kapus a léc fölé tornázta.

A folytatásban a lilák nagyobb sebességre kapcsoltak, és egyre veszélyesebben támadtak. A 24. percben Szetei dobta be a labdát a bal oldalról, amelyre Abrahám csapott le, s lehagyva védőjét ballal az ötös közelébe ívelt, ahonnan a jól helyezkedő Pastorek ravaszul a hosszú sarokba csúsztatott – 0:1.

A komáromiak támadásai fokozatosan erősödtek, s nem kellett sokat várni a második gólra. A bal oldalon a fiatal Szeteit a védők nem tudták feltartóztatni, s kiugorva közülük a tizenhatosba érkező Tóth Gábor elé passzolt, aki a kifutó kapus mellett higgadtan az üres kapuba gurított – 0:2. Négy perc múlva a jól osztogató Krela is az ötös sarkára ívelte be a labdát a fellopakodó Martin Šimko fejére, akinek fejese a vinklit súrolva hagyta el a játékteret.

A második félidőt a ligetfaluiak nagyon határozottan és gyorsan kezdték. Az első öt percben szépíthettek volna, de Bréda kapuja bevehetetlen volt számukra. Az 50. percben Gašparovič nagy lövését Šimko testtel hárította, majd Brédának egy szabadrúgást kellett a léc fölé tenyerelnie. A hazaiak aktívabbak maradtak a második félidő végéig, mégis úgy tűnt, az eredményt nem tudják megfordítani, mert a komáromiak taktikusan védekeztek, és igyekeztek nem követni el hibát. 

Németh Szilárd edző jó döntése volt a 66. percben egy hármas csere – Domonkos, Bayemi és Sidibe jött be –, amely tompította a hazaiak támadójátékát. A mindig aktív Bayemi azonban a 89. percben túl keményen lépett oda egy jobb oldali hazai támadásnál, s a megítélt szabadrúgást Gašparovič éles szögből a léc alá tekerte – 1:2. A kétperces ráadásban a hazaiak kitámadtak, térfelükön senki sem maradt. Egy előrevágott labdával Sidibe robogott fel, bepasszolt Domonkoshoz, aki Bayemihez gurított, s a kameruni légiós beállította az 1:3-as végeredményt. 

Bevezető
Pozsony |

A II. labdarúgóliga 26. fordulójában a komáromi KFC meg-győző, 3:1-es győzelmet aratott vasárnap a ligetfalui fekete-fehérek ellen, amivel Németh Szilárd vezetőedző legénysége a 10. helyről a hetedikre ugrott.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment