Search by category:
Egyéb kategória

Már csaknem 38 ezer személyt oltottak be a komáromi egészségügyi dolgozók

Már csaknem 38 ezer személyt oltottak be a komáromi egészségügyi dolgozók
Vataščin Péter
2021. 04. 27., k – 09:48

2021. április 27., kedd – 11:35
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Miroslav Jaška igazgató elmondta, az eltelt időszakban felújították a kórházi részleg oxigénvezetékeit. „Ez számunkra az idősekről való fokozottabb gondoskodást teszi lehetővé, de egyúttal variálhatunk is ezekkel az ágyakkal a járványügyi helyzet romlásának esetén” – fogalmazott az intézményvezető. Jelenleg 22 Covid-pozitív beteget kezelnek a kórházban, kilencen vírusgyanúsak. Miroslav Jaška arról is beszámolt, hogy hosszú idő állapíthat meg nagyon alacsony fertőzésszámokat a kórház alkalmazottainál: „A hétfői nappal két koronavírusos alkalmazottunk van, egy fő pedig karanténban tartózkodik.”

A kórház orvosai és gyógyszerészei múlt hétvégétől a vágsellyei és a párkányi oltóközpontokban is segítséget nyújtanak. Ezekben a városokban és Nyitrán az elmúlt napokban 5570 vakcinát adtak be. „Az oltás kezdete, tehát január 7-e óta nálunk és a három másik városban összesen 37 650 adag vakcinát adtunk be. Azt ambícionáljuk, hogy kórházunkban a beoltottak napi számát megkétszerezzük, s biztosítani tudjuk az oltást az előkészítés alatt álló nagy kapacitású komáromi oltóközpontban is” – fejtette ki a kórházigazgató.

Az elvégzett koronavírustesztek fényében is javul a helyzet a Komáromi járás egészében, ahol az elmúlt héten 36825 vizsgálatból csak 67 (0,18%) pozitív esetet szűrtek ki. A kórházban az összes pácienst letesztelték, 515 fő között mindössze négy fertőzöttet találtak. Ugyanebben az időszakban 80 műtétet végeztek el, a közeljövőben pedig szeretnék növelni a tervezett operációk arányát. (AGEL)

Bevezető
Komárom |

A két hétig tartó korlátozások után hétfőn újra teljesen megnyitották a krónikus betegek osztályát a komáromi kórházban.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment