Search by category:
Egyéb kategória

Bajnokok Ligája – Párizsban nyerte az elődöntő első felvonását a Manchester City

Bajnokok Ligája – Párizsban nyerte az elődöntő első felvonását a Manchester City
Mészáros Richárd
2021. 04. 28., sze – 23:38

2021. április 29., csütörtök – 07:05
Bajnokok Ligája – Párizsban nyerte az elődöntő első felvonását a Manchester City

Friss ikon
Off

Törzs

Az első félidőben ugyan az angol Premier League listavezetője birtokolta többet a labdát, de a tavalyi döntős PSG jóval veszélyesebb támadásokat vezetett.

A hazaiak az első negyedóra végén a sérüléséből visszatérő csapatkapitány Marquinhos fejesével szereztek vezetést, a brazil középső védőnek az előző BL-szezon kezdete óta ez volt az ötödik találata, ezek közül négyet a negyed- vagy az elődöntőben szerzett.

A fordulást követően teljesen beszorította riválisát az angol csapat, és a 64 percben egyenlített, Kevin De Bruyne beadásnak szánt labdájába senki nem ért bele, Keylor Navas pedig későn eszmélt. Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a City, Rijad Mahrez szabadrúgásból volt eredményes, miután a Navas által felállított sorfal szétugrott. A 77. percben még nehezebb helyzetbe került a francia bajnok, mivel Ilkay Gündogannal szemben csúnyán szabálytalankodó Idrissa Gueye-t kiállította a német játékvezető.

A Manchester City végül nem tudta növelni előnyét, de így is sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte vendégként, idegenbeli veretlenségi sorozata pedig immáron 21 összecsapást számlál, így közel került története első BL-döntős szerepléséhez.

A visszavágót jövő kedden rendezik.

Bevezető

A Manchester City 2–1-re nyert a tavalyi döntős Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai első mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment