Search by category:
Egyéb kategória

Kollár összehívta a parlamenti ülést, pénteken tárgyalnak a kormányprogramról

Kollár összehívta a parlamenti ülést, pénteken tárgyalnak a kormányprogramról
Mészáros Richárd
2021. 04. 28., sze – 21:45

2021. április 29., csütörtök – 08:30
parlament k

Friss ikon
Off

Törzs

A tervek szerint az ülésen Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök beszédet mond, és ismerteti az átalakított kormány programját. Majd képviselői vita következik.

Az anyag 131 oldalas, 18 fejezetből áll, nem sokban tér el a 2020 áprilisában elfogadott eredeti kormányprogramtól. A nyitó fejezet ezúttal a korrupció elleni harcról szól, az utolsó pedig a kulturális élet támogatásáról. A nyilatkozatban egyúttal aktualizálták azokat a dolgokat, melyek az időközben eltelt egy év miatt váltak szükségessé. A kormány leszögezi, hogy az új programnyilatkozat ambiciózus, de reális célként tűzi ki minden egyes állampolgár életszínvonalának javítását, és tisztában van vele, hogy ha kudarcot vall, annak rendkívül romboló hatása lesz az egész országra, a politikai rendszerbe vetett bizalomba, és a szélsőséges csoportok erősödését eredményezheti.

Az ország alkotmánya szerint a kormánynak a kinevezést követő 30 napon belül a parlament elé kell terjesztenie a programját, és a jóváhagyását kell kérnie. Heger kabinetjét április 1-jén nevezte ki Zuzana Čaputová köztársasági elnök. A kormánynak legalább 76 képviselői szavazatra van szüksége ahhoz, hogy megkapja a bizalmat.

Bevezető
Pozsony |

Boris Kollár (Sme rodina), házelnök péntekre összehívta a parlament 27., rendkívüli ülését, a kormányprogramról tárgyal a kabinet. Az ülés 9 órakor kezdődik – tájékoztatott a parlament kommunikációs osztálya.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment