Search by category:
Egyéb kategória

Mától már nem kell teszt az iskolásoknak

Mától már nem kell teszt az iskolásoknak
Mészáros Richárd
2021. 04. 28., sze – 22:05

2021. április 29., csütörtök – 07:30
koronavírus iskola

Friss ikon
Off

Törzs

„Az alapiskolák felső tagozatos tanulói, a középiskolások és a nyelviskolák diákjai teszt nélkül léphetnek be az oktatási intézménybe, vagy mehetnek el az egyetemi felvételire” – mondta Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Az intézkedés azokban a járásokban érvényes, amelyeket a Covid-automata szerint nem soroltak a negyedik szintű, azaz a fekete járások közé. A rendelet április 29-től május 28-ig érvényes.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter elmondta, a rendszeres tesztelést intervenciós tesztelés váltja fel, vagyis ahol szükség lesz rá, sürgősen elvégzik a szűrést. „Ez egy célzott vizsgálat, amit akkor kell elvégezni, ha felmerül a fertőzés gyanúja, vagy bebizonyosodik a fertőzés. A sürgősségi tesztelés stratégiáját szakértők dolgozzák ki” – mondta az oktatási miniszter. Gröhling emlékeztetett, hogy az iskolai Covid-szemafor is érvényben marad.

A gargalizálós tesztekkel kapcsolatban Gröhling elmondta, mivel már kiosztották a teszteket, és a szülők is visszaigazolták az időpontokat, az oktatási minisztérium javasolja a tesztek használatát. Hozzátette, a további lépéseket az egészségügyi minisztérium stratégiájának, valamint a hamarosan nyilvánosságra hozható sürgősségi stratégiának megfelelően teszik meg.

Bevezető
Pozsony |

Csütörtöktől teszt nélkül mehetnek a gyerekek iskolába és az oktatási intézményekbe – áll a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendeletében.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment