Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől piros besorolást kap Szlovákia

Hétfőtől piros besorolást kap Szlovákia
Mészáros Richárd
2021. 04. 29., cs – 09:53

2021. április 29., csütörtök – 10:08
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

A rózsaszín és piros járásokban jövő héttől a kijárási tilalom 21.00 órától másnap 1.00 óráig, míg a bordó járásokban hajnali 5.00 órától másnap 1.00 óráig lesz érvényben. Hétfőtől a Covid-automata szerint tíz járás tartozik majd a bordó, 60 a piros és kilenc a rózsaszínnel jelöltek közé. A kormány ezekkel a változásokkal összefüggésben kérte Ján Mikas tiszti főorvost, igazítsa hozzájuk a vonatkozó rendeleteket.

A munkahelyekre azonban ezt követően is csak negatív teszttel lehet járni. A bordó járásokban 7, a pirosakban 14, a rózsaszínekben pedig 21 napos teszteredményt kérhetnek a munkáltatók. Ugyancsak hét napos tesztre van szükség az egyes szolgáltatások igénybevételéhez.

Továbbra is mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól azok, akik az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen, illetve azok is, akik már legalább két hete kapták meg a Pfizer- és Moderna-vakcina második adagját. Az AstraZenecával oltottak esetében ez a kivétel az első oltástól számított 28. naptól lép érvényes.

A kormány szintén javasolta, hogy a FFP2 vagy N95/KN95-ös maszkok használata továbbra is legyen kötelező a boltokban, a tömegközlekedésen és a beltereken.

Bevezető
Pozsony |

Május harmadikától, hétfőtől piros besorolást kap Szlovákia – döntött a kormány szerda esti online ülésén. Az elfogadott változásokról várhatóan csütörtökön tájékoztat az egészségügyi minisztérium.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment