Search by category:
Egyéb kategória

Nyugat-Szlovákiában május végén újraindul(hat), a Csallóközben tavasszal nem folytatódik a régiófoci

Nyugat-Szlovákiában május végén újraindul(hat), a Csallóközben tavasszal nem folytatódik a régiófoci
Orosky Tamás
2021. 04. 29., cs – 16:34

2021. április 29., csütörtök – 19:17
régiófoci

Friss ikon
Off

Törzs

Az öt profi sportág mellett, szigorú feltételek betartásával, de az amatőr futball is folytatódhat. Nyilvántartott és szabadidős sportolók számára is engedélyezettek az edzések. A kerületi bajnokságban érdekelt alakulatok zöme az októbertől szünetelő pontvadászat folytatására, az őszi idény hátralevő fordulóinak lejátszására fókuszál. Még annak ellenére is, hogy a jelenlegi Covid-automata alapján tilos a sportrendezvények szervezése. A Nyugat-szlovákiai Futballszövetség Végrehajtó Bizottsága április 27-én ülésezett, a testület a folytatás forgatókönyvét körvonalazta.

„A kültéri csoportos edzéseket, reményeink szerint, csakhamar előkészületi találkozók, bajnoki mérkőzések követik. Kerületi szinten kedden arról döntöttünk, hogy ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, akkor az őszi szezon öt fordulóját június végéig lejátsszuk. Előbb az elmaradt mérkőzéseket pótolnák be május 23-án a kollektívák, majd május 29-én és 30-án a 11. forduló összecsapásaival folytatódna a bajnoki küzdelemsorozat. Amennyiben erre sor kerülne, akkor június végéig pontot tehetnénk az őszi idény végére, s rendhagyó módon fél távnál bajnokot, kiesőt hirdetnénk. A Szlovák Futballszövetség ugyanis módosította a versenykiírás ide vonatkozó cikkelyét. Természetesen az érintettek kiemelt figyelmet fordítanának a találkozók biztonságos újraindítására, a járványügyi megelőző szabályok betartására” – vázolta fel lapunknak az újraindulás kerületi forgatókönyvét Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke, a végrehajtó bizottság tagja. 

A Covid-automatára, a Közegészségügyi Hivatal jelenleg érvényes rendeleteire való tekintettel nézők jelenléte nélkül rendeznék a meccseket. 

„Hosszúra sikeredett a kényszerszünet. Nem volt téli felkészülés, tavaszelőn kimaradtak az edzések. Felkészületlenül belevágni, a megfelelő erőnlét hiányában meccseket játszani kockázatos vállalkozás lenne. Minden bizonnyal sérülések tizedelnék a játékoskeretet. Ezért az edzői-módszertani bizottság azt javasolja, hogy a csapatok futballistái a május végén esedékes újrakezdésig minimum tizenhét edzésegységet abszolváljanak, két-három előkészületi mérkőzést játszanak” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő, akivel a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség hatáskörébe tartozó bajnokságok újraindulásának esélyeit is latolgattuk. 

„Nálunk a 9. fordulót követően mattolta a pontvadászatot a Covid-19. A felnőttek VI. és a VII. ligájában 16-16 alakulat szerepel, az őszi szezonból hat párharcot kellett volna pótolnunk. Amatőr fociról lévén szó, hétközi mérkőzések nem jöhetnek számításba. Szerdán megbeszélésre hívtuk a klubelnököket, hogy eldöntsük, miként tudnánk befejezni az idényt. A 32 érdekelt klub közül csupán öt vállalta volna az újrakezdést. A gyér érdeklődésre való tekintettel ennek nem láttuk értelmét, ezért a mi régiónkban tavasszal nem lesz folytatás. A felnőttekhez hasonlóan, az ifik, a diákok és a kezdők mezőnyében is idő előtt ér véget a pontvadászat. Erről hivatalosan közlönyben értesítjük a klubokat. Az új idény előkészítésére készülünk. A klubok július 1-ig jelenthetik be csapataikat a bajnokságba” – tájékoztatott a legújabb fejleményekről Benovič Árpád. 

Bevezető
Dunaszerdahely |

Szlovákiában javul a járványhelyzet. Csökkenő tendenciát mutat a fertőzöttek száma, kevesebb beteg szorul kórházi ápolásra. Beindult az enyhítések folyamata, mely immár a kultúrát, a sportot is érinti.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ágh István

Read More

Post Comment