Search by category:
Egyéb kategória

Bronzszoborral állítanak emléket az adománygyűjtő Tom kapitánynak

Bronzszoborral állítanak emléket az adománygyűjtő Tom kapitánynak
Hegedűs Norbert
2021. 04. 30., p – 15:05

2021. április 30., péntek – 20:00
Tom Moore

Friss ikon
Off

Törzs

Az észak-yorkshire-i Andrian Melka szobrászművész közösségi finanszírozással akarja előteremteni a második világháborús veterán kétméteres szobrának költségét, 28 ezer fontot. A felhívásra eddig már több mint 25 ezer font gyűlt össze.

A százéves Tom Moore kapitány februárban hunyt el Covid-19 következtében. Melka eredetileg agyagból formázta meg a szobrát, amely azt a pillanatot ábrázolja, amikor a járókerettel mozgó veterán 100. születésnapja előtt teljesítette századik sétáját, amivel adományokat gyűjtött a világjárvány miatt válság sújtotta brit egészségügyi szolgálat (NHS) javára. A kapitánynak több mint 33 millió fontot sikerült összegyűjtenie.

A művész elmondta: inspiráló volt számára a veterán elkötelezettsége, nemcsak azért, mert hatalmas összeget gyűjtött az NHS-nek, hanem azért is, mert másokat is arra bátorított, hogy lépésről-lépésre haladjanak, és optimistán tekintsenek a jövőbe.

Ha elkészül a szobor, egy leeds-i kórház kertjében kap majd helyet, vigaszt és megnyugvást nyújtva az ottani betegeknek.

A hétvégén Nagy-Britannia-szerte megemlékeznek Tom Moore kapitány 101. születésnapjáról.

Bevezető

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez rekordösszegű adományt gyűjtő Tom Moore kapitánynak állít emléket egy bronzszoborral egy brit művész.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment