Search by category:
Egyéb kategória

Heger szerint előnyös a Szputnyik-szerződés

Heger szerint előnyös a Szputnyik-szerződés
Hegedűs Norbert
2021. 04. 30., p – 10:15

2021. április 30., péntek – 11:00
eduard heger

Friss ikon
Off

Törzs

Azt várja, hogy kedvező teszteredmények esetén legkésőbb május közepén oltani kezdenek ezzel az oltóanyaggal. Mindezt csütörtökön (április 29.) jelentette ki a JOJ TV közéleti műsorában.

„Vannak olyan emberek, akik a Szputnyik V-t akarják, tehát az állam kötelessége biztosítani azt” – jegyezte meg Heger, aki szerint a vakcina ára is kedvező. „Az ár nagyon jó, összevethető a többi védőoltás árával” – hangsúlyozta. A szerződést 19 900 000 amerikai dollárra kötötték áfa nélkül.

Eddig 200 000 Szputnyik V vakcina érkezett Szlovákiába. A szerződés értelmében a következő néhány hónapban további szállítmányok várhatók. Szlovákiában egyelőre nem alkalmazzák a vakcinát. A kormányfő szerint jelenleg a magyarországi laboratórium teszteredményeire várnak.

„Ahogy megérkeznek az eredmények, az egészségügy-miniszter tudni fogja, hogy biztonságos-e. Ennek fényében dönt a tétel engedélyezéséről” – mondta Heger, aki feltételezi, hogy az eredmények kedvezőek lesznek.

A műsorban szóba került az adóemelés kérdése is. A kormányfő ez utóbbit nem zárta ki egyértelműen. „Ha lesz is adóreform, az az állampolgárok számára előnyös lesz” – tette hozzá.

Bevezető

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő szerint előnyös a Szputnyik V vakcinára kötött adásvételi szerződés. Főleg azért, mert Szlovákiában van egy olyan csoport, amely csak ezzel a vakcinával oltatná be magát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment