Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský nem aggódik a szerződés nyilvánosságra hozása utáni szankció miatt

Lengvarský nem aggódik a szerződés nyilvánosságra hozása utáni szankció miatt
Hegedűs Norbert
2021. 04. 30., p – 17:35

2021. április 30., péntek – 18:17
Vladimír Lengvarský

Friss ikon
Off

Törzs

Kijelentette, nem aggódik a szerződés nyilvánosságra hozása utáni szankciók miatt, mivel arról megállapodott a két szerződő fél.

A szerződés aláírásának körülményeivel kapcsolatban Lengvarský nem akart nyilatkozni. „Ami a nálunk levő vakcinák további sorsát illeti, a magyar labortóriumi vizsgálat eredményeit várjuk, melyeket hivatalosan még nem kaptunk meg. Utána várjuk az oroszországi eredményeket, az még körülbelül egy hónap” – magyarázta.

Nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy Szlovákia az eredeti terv szerint megvásárolja-e mind a 2 millió adag Szputnyik-vakcinát, vagy eláll a szerződéstől. „Még tárgyalni fogunk az orosz féllel, biztosan változni fognak egyes feltételek” – tette hozzá.

„Azt mondták, standard szerződésről van szó” – válaszolta a miniszter az azt firtató kérdésekre, hogy mennyire előnyös a szerződés az ország számára.

Az egészségügyi minisztérium csütörtökön este (április 29.) hozta nyilvánosságra a Szputnyik-vakcinák megvásárlásáról szóló szerződést, amely 19 900 000 amerikai dollár értékű vakcinavásárlásról szól, áfa nélkül.

Bevezető

Csak a magyar és az orosz laboratóriumokban végzett vizsgálatok eredményei után születik végleges döntés a Szlovákiába szállított Szputnyik V vakcináról – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment