Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Az EU-tagságunk a szabadság, a stabilitás és a fejlődés biztosítéka

Heger: Az EU-tagságunk a szabadság, a stabilitás és a fejlődés biztosítéka
Mészáros Richárd
2021. 05. 01., szo – 12:28

2021. május 1., szombat – 12:54
Eduard Heger

Friss ikon
Off

Törzs

„Amíg nem voltunk tagok, leginkább csak nézők voltunk. A belépéstől számítva, 17 éve teljes értékű tagok vagyunk. Annál az asztalnál ülünk, ahol mindenről közösen döntünk. Meg kell szabadulnunk attól a hittől, hogy mindenről Brüsszel dönt. Brüsszel egy város Belgiumban, mi is tagja vagyunk az Európai Uniónak, mi is az EU részei vagyunk” – mondta Heger.

A kormányfő a legnagyobb előnynek azt tartja, hogy a tagságnak köszönhetően közösen oldhatjuk meg a felmerülő problémákat, és közösen nézhetünk szembe azokkal az akadályokkal, amelyekkel az ország egyedül nem tudna megbirkózni. 

„Az EU-tagság nem csak az európai költségvetésről szól. A tagságnak köszönhetően egy térképet kapunk az egészségesebb, modernebb és sikeresebb Szlovákiához, a helyreállítási tervet” – jegyezte meg Heger azzal, hogy az EU egy olyan közösség, amely a demokráciát, a jogállamat és a piacgazdaságot alapvető értéknek tartja.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia EU-tagsága egyértelmű üzenete annak, hová tartozunk szellemileg, annak a szabad döntésnek következményeként, amelyet 1989 novemberében meghoztunk – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő annak kapcsán, hogy ma van 17 éve annak, hogy Szlovákia belépett az Európai Unióba.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment