Search by category:
Egyéb kategória

Zsinórban hatodszor nyert az STK

Zsinórban hatodszor nyert az STK
Lencsés Zoltán
2021. 05. 02., v – 18:37

2021. május 3., hétfő – 09:30
stk

Friss ikon
Off

Törzs

A máriatölgyesiek ellen több változást volt kénytelen eszközölni Michal Kuruc vezetőedző. Oikonomou sárga lapos eltiltás, Marič-Bjekič pedig sérülés miatt hiányzott. Így a DAC-ból érkezett Brunetti állt a védelem tengelyébe. Jól játszott a brazil focista. Rajta kívül Vera szokás szerint sziporkázott a védelem bal oldalán, A Njie–Nagy Péter kettős ismét remekül szűrte meg a vendégtámadásokat. A kapuban Száraznak sok dolga nem volt, a beadásokat gond nélkül lehúzta.

A hazaiak az első perctől kezdve domináltak. Tetszetősen játszottak, csak idő kérdése volt a vezető góljuk. A 20. percben Pančík remekül ugratta ki Švecet, aki nagyon jó ütemben küldte a labdát a kapu elé, ahol pontosan érkezett Rymarenko, és közelről nem hibázott – 1:0. 

Nemsokára Jančót állította meg szabálytalanul a vendégkapus, és a megítélt büntetőt Rymarenko biztosan értékesítette – 2:0. Ez volt a somorjai játékos 12. gólja. ,,Biztos voltam, hova rúgom a büntetőt. Megvártam a kapus mozgását, majd a másik sarokba helyeztem a labdát. Örülök, hogy összesen már 12 gólnál járok. Ezért nagy köszönet jár a csapattársaimnak” – mondta lapunknak Rymarenko. 

Az első félidő krónikájához tartozik még Švec kapufája és távoli lövése, amely milliméterekkel ment el a jobb felső sarok mellett.

A 62. percben Švec remek elfutása után lövése után a menteni akaró Bilovský a saját kapujába csúsztatta a labdát – 3:0. A továbbiakban is az történt a pályán, amit a somorjaiak szerettek volna. Ha jobban céloznak, még magasabb arányban győzhettek volna. Három ponttal ajándékozták meg a klubelnök Horváth Csabát, aki tegnap volt 39 éves. ,,Háromgólos előnynél nagyon jó volt beszállni a meccsbe. Fantasztikus ez a hat győzelmet számláló sorozat. A sikerünk titka? Remek társaság van a Pomléban. Nagyon jól megértjük egymást úgy a pályán, mint azon kívül is. Legközelebb az éllovas besztercebányaiak ellen lépünk pályára. Miért ne lephetnénk meg a Duklát is?” – nyilatkozta lapunknak a somorjai foci neveltje, Pinte Patrik, aki a 73. percben lépett pályára.

Remek formában van az STK, győzött az utolsó hat meccsen. 2021-ben a II. ligában a Radványi Miklós által vezetett Podbrezovával együtt a legtöbb, 23 pontot szerezte.

Duducz Tibor

Bevezető

Folytatta idei remek szereplését a somorjai STK, amely a II. labdarúgóliga 27. fordulójában 3:0-ra legyőzte a Dubnicát. Sorozatban ez volt a hatodik győzelme a felsőcsallóközi csapatnak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment