Search by category:
Egyéb kategória

Az NCZI vezetője szerint kevesen regisztráltak az oltásra, négy héten belül minden érdeklődő megkaphatná a vakcinát

Az NCZI vezetője szerint kevesen regisztráltak az oltásra, négy héten belül minden érdeklődő megkaphatná a vakcinát
Mészáros Richárd
2021. 05. 03., h – 13:47

2021. május 3., hétfő – 14:03
Róbert Suja

Friss ikon
Off

Törzs

„Nem tudom elképzelni, hogy a következő hetekben ne kapjon oltást mindenki, aki jelentkezett” – fűzte hozzá azzal, hogy a 16 és 17 évesek oltási időpontját a rendelettel összhangban küldték ki. Elmondása szerint, ha a rendszer hibásodott volna meg, akkor a probléma más korosztályokat is érintett volna. 

A minisztérium döntését, mely szerint törölték a tinédzserek oltási időpontját, szerencsétlen lépésnek nevezte. „Nem állítom, hogy ez hiba lenne, ugyanakkor legitim joguk van az oltásra” – fűzte hozzá. 

Suja tájékoztatása szerint a fiatalok nagy hajlandóságot mutattak, képesek lettek volna akár utazni is az oltásért. Az egészségügyi tárca indokára, mely szerint a krónikus betegeknek kell előnyt élvezniük az oltásnál, Suja azt felelte, hogy az érintett csoportot folyamatosan oltják.

Az NCZI vezetője egyben azt is kritizálta, hogy míg az antigénes tesztelésre rengeteg pénzt szánt a kormány, addig az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja nem kapott anyagi támogatást, például tájékoztató SMS-ek kiküldésére.

Meglátása szerint Szlovákiában nem sikerül majd 1,8 millió fölé emelni az oltottak számát, amely mindössze a lakosság egyharmadát jelentené. A váróteremben jelenleg 258 ezer érdeklődő várakozik, csütörtökön 130 ezren regisztráltak. Figyelmeztet, ez a szám rendkívül alacsony, és amennyiben nem regisztrálnak többen, három-négy héten belül be lehet zárni az oltóközpontokat.

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Alacsony a koronavírus-oltás iránti érdeklődés – tájékoztatott Róbert Suja, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) ideiglenes vezetője hétfőn.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment