Search by category:
Egyéb kategória

Magyar nyelvű felmérés egyetemistáknak a színvonalról

Magyarul is megválaszolható, és mindössze 15 perc alatt az egyetemi oktatás minőségét célzó diákfelmérés, amelyet ma indított a Szlovák Felsőoktatási Akkreditációs Ügynökség. A méreteiben párját ritkító felmérés célja feltérképezni az egyetemi hallgatók véleményét tanulmányaikkal és a diákélettel kapcsolatban.
A felmérés egyedi adatokat szolgáltat mind a felsőoktatási intézményekről, mind a Szlovákiában folytatott tanulmányokról, amelyek megalapozhatják a szakpolitikák és az intézmények döntéseit, és visszajelzést adnak az iskoláknak. A felmérés magyar nyelven is elkészült, a kérdőív magyarul is kitölthető, függetlenül attól, milyen nyelven tanul a felmérésben részt vevő hallgató.

A kérdőívet közel 130 ezer egyetemi hallgató kapta meg iskolai email-címére, a bármely okból nem megszólított diákok pedig a felmérés honlapján jelezhetik válaszadási szándékukat. A felmérés eredményeit az ügynökség júniusban hozza nyilvánosságra.

Az Akadémiai negyedóra – 15 perc a jobb oktatásért felmérésről teljes körű tájékoztatás itt:
https://prieskum.saavs.sk/

A diákok véleményének figyelembe vétele meggátolhatja a diákok nagyarányú külföldre távozását is.
Lovász Bálint három éven át volt az Országos Egyetemi Diáktanács elnöke, jelenleg az akkreditációs ügynökség igazgatótanácsi tagja.

„A diákközpontú felsőfokú képzés nem működhet anélkül, hogy megismernénk a hallgatók véleményét mind az iskolákról, mind az oktatási folyamatról”

– állítja Lovász Bálint.

 

Magyar nyelvű felmérés egyetemistáknak a színvonalról” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment