Search by category:
Egyéb kategória

Ha tehetik, válasszanak más útvonalat a gépkocsivezetők

Ha tehetik, válasszanak más útvonalat a gépkocsivezetők
Hegedűs Norbert
2021. 05. 04., k – 14:13

2021. május 4., kedd – 14:30
a

Friss ikon
Off

Törzs

A délutáni csúcsforgalomban ennél is hosszabb ideig tart a néhány kilométeres szakasz megtétele a járási székhelyen, és a város más utcáiban is forgalmai dugókkal kell számolniuk az utazóknak. Május folyamán teljes felújítás vár az I/75-ös vágsellyei útszakaszra mintegy hatszáz méteren, a munkálatokat hétfőtől vasárnapig, 8-tól 20 óráig végzik. Forgalomelterelő táblákat és jelzőlámpákat helyeztek ki az érintett útszakaszra. A Vágvecse városrészben lévő lakótelepen élők is nehezen viselik a folytonos munkazajt, de abban reménykednek, hogy a hónap végéig befejezik a rekonstrukciót. A Nyitrai úton lakókat felszólította a város, hogy ne parkoljanak az út mentén, ne akadályozzák a javítási munkálatokat, mert elvontatják az autóikat. Teljes útlezárást ezen a héten vasárnap tervez a kivitelező. Keddi látogatásunk során a híd felőli útszakaszt fedték le új betonburkolattal a munkások, ezek a munkálatok várhatóan május 13-ig tartanak. Dajana Hanesová a városi hivatal szóvivője hangsúlyozta, arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy ha tehetik, kerüljék el ezekben a napokban Vágsellyét, és válasszanak más útszakaszt. Az útfelújítást némi késéssel kezdték meg, mert a tervezettnél később írták alá a Szlovák Útkezelő Vállalat és a kivitelező közti együttműködési szerződést. A felújítási munkálatok érintik a Vágvecse városrészben lévő körforgalmat is, ahol szintén lecserélik a jócskán megrongálódott, több helyen berepedt és megsüllyedt útburkolatot. A körforgalom belső betongyűrűjének a felújítását nem hagyta jóvá a kivitelező.

a

A város vezetése nem örül annak, hogy a betongyűrű későbbi rekonstrukciója miatt még egyszer kénytelenek lesznek korlátozni a forgalmat a jócskán leterhelt útvonalon, ahol rendes, hétköznapi üzemmódban is napirenden vannak a forgalmi dugók.

Bevezető
Vágsellye |

Az új aszfaltburkolat felvitelével folytatják a munkálatokat a Vágvecse városrészben. Az Érsekújvár felől Vágsellyére érkező gépkocsivezetők legalább fél órát kénytelenek araszolni a hosszú kocsisorban ha Galánta, vagy Pozsony irányába folytatják az útjukat.

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment