Search by category:
Egyéb kategória

Németh Szilárd: „A KFC előbbre lépett a tavaszi idényben”

Németh Szilárd: „A KFC előbbre lépett a tavaszi idényben”
Orosky Tamás
2021. 05. 05., sze – 18:32

2021. május 6., csütörtök – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A KFC eredményei a tavaszi idényben megfelelnek az elképzeléseinek, amelyekkel átvette a Duna-partiak irányítását?
Akkor azt ígértem, hogy szeretnék a KFC-nek segíteni, elhagyni a kiesési zónát, s olyan eredményt elérni a bajnokságban, amely arányos a csapat teljesítőképességével. Ez a folyamat most is tart, s kis lépésekkel ugyan, de határozottan haladunk előre. Következetesen dolgozunk hibáink eltávolításán, és hiszek abban, hogy  elérjük a kitűzött célt.

Minden focicsapatnak vannak erősségei és gyengébb oldalai is. Melyek ezek Komáromban?
A bajnokság tavaszi idényében eredményeink bizonyítják, hogy változás van a KFC-ben, minden mérkőzésre nagy igyekezettel készülünk, állandósul a csapatszellem, meccsről meccsre javul az összeszokottság, s amit nagyon akarunk, a gólokban kifejezett hatékonyság is. Tartalékaink azonban vannak még a gólhelyzetek jobb kihasználásában, a megbeszélt taktika betartásában és a mentális stabilitás állandósulásában.

Tavasszal az élmezőny csapatai közül is legyőztek néhányat (Podbrezová, Košice), s ha ez folytatódna, a kitűzött cél elérhető lenne.
A bajnokságban szereplő csapatok háromnegyede olyan, hogy bárki sikeres lehet egy mérkőzésen akár a dobogóra esélyesek ellen is. Ez tapasztalható volt az eddigi bajnokikon. Mi építjük a csapatot, a fejlődés útján vagyunk, és nagy igyekezettel, fegyelmezetten el akarjuk érni, amit célul tűztünk magunk elé.

Mit vár el a csapattól a hátralevő mérkőzéseken?
Az egyszerű válaszom az, hogy érjük el, amire képesek vagyunk, és azzal elégedett leszek. Elgondolásom szerint ennek az a biztosítéka, hogy a csapat minden tagja bizonyítani akarja, hogy jobbak vagyunk a 12. helynél, amit ősszel elért a KFC. 

Tavasszal eddig 6 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség a mérleg, jelenleg a 7. helyen állnak. Lehet még ettől feljebb is lépni? 
Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy a megkezdett úton akarunk haladni. Ahhoz még sok munka kell, hogy állandósuljon csapatunk jó teljesítménye a tétmérkőzéseken. Látjuk a bajnoki mérkőzéseken, hogy vannak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor nagyon jól megy a csapatnak, s vannak olyanok is, amikor indokolatlanul visszaesünk, és a mérkőzés ekkor dől el, ami az önbizalmunkat tönkreteszi. Egy jól felkészült gárdának egy mérkőzésen nincsenek gyakori rövidzárlatai. Szeretnénk úgy befejezni a 2020/21-es évadot, hogy a fiúknak is, nekem is, a KFC klubvezetésének is, sőt hű szurkolóinknak is az legyen az érzése a bajnokság befejezése után, hogy elértük, amit akartunk.

Bevezető
Komárom |

A II. labdarúgóligában szereplő komáromi futballcsapat egyre jobb játékot mutat tavasszal, a kiesőzónát elhagyva jelenleg a hetedik helyen áll. A KFC vezetőedzőjével, Németh Szilárddal beszélgettünk.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment