Search by category:
Egyéb kategória

Vida Máté távozik a DAC-ból

Vida Máté távozik a DAC-ból
Lencsés Zoltán
2021. 05. 05., sze – 18:05

2021. május 5., szerda – 18:30
vida

Friss ikon
Off

Törzs

A játékos ezt az M1 érdeklődésére erősítette meg, hozzátéve, hogy magyar és külföldi ajánlatai is vannak.

A 25 éves futballista tavaly júniusban súlyos térdsérülést szenvedett a Ružomberok–DAC kupamérkőzésen, és mint mondta, a felépülésében elsősorban az motiválta, hogy a nemzeti csapat márciusi összetartásán már ott lehessen, így esélye nyíljon bekerülni a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő keretbe, erről azonban mostanra már lemondott.

Vida hat hónap után, januárban tért vissza az edzésekhez és úgy tűnt, néhány héten belül a dunaszerdahelyi csapat rendelkezésére állhat, de a térde rosszul reagált a terhelésre, így további pihenőre kényszerült. A középpályás várhatóan csak a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén léphet pályára.

Vida Máté jelezte, nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a DAC-cal, klubválasztásában pedig nem az anyagi, sokkal inkább az emberi szempontok fognak szerepet játszani. „Egy évvel ezelőtt még nem jöhetett volna szóba magyar klub, a jelenlegi körülmények között azonban ez is egy lehetőség” – mondta.

Egybehangzó sajtóhírek szerint Vida nevelőegyesületéhez, a Vasashoz igazolhat, amely az NB II listavezetőjeként karnyújtásnyira van attól, hogy feljusson az élvonalba.

A védekező középpályás eddig 52 alkalommal viselte a DAC mezét és két gólt szerzett, a nemzetközi porondon hét mérkőzés jutott neki.

(MTI, lz)

Bevezető

A szezon végén távozik a DAC labdarúgócsapatától Vida Máté, az együttes hatszoros magyar válogatott középpályása.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment