Search by category:
Egyéb kategória

A DAC elodázná a bajnokavatást

A DAC elodázná a bajnokavatást
Lencsés Zoltán
2021. 05. 06., cs – 17:51

2021. május 9., vasárnap – 16:41
Friss ikon
Off

Törzs

Vasárnap egyszerű lesz a képlet a DAC számára, ugyanis csak egy győzelemmel marad matematikai esélye a bajnoki címre. A bajnokságból három forduló van hátra, és a Slovan előnye jelenleg 7 pont, tehát a pozsonyiaknak már egy döntetlen is elég a címvédéshez. „Sokan mondják, hogy a Slovan érettebb játékosokkal rendelkezik, és ez így is van. Kompaktabb, és masszívabban focizik, minden olyan meccsen, amin győzni kellett, győztek. A tapasztalat segítette őket, de mi egy fiatal, jó játékosokból álló csapat vagyunk. Van bennünk küzdeni akarás és elszántság, ami kompenzálni tudja az előnyt, ami a Slovannál vanˮ – vélekedett Világi Oszkár, a DAC klubtulajdonosa a Digi Sport csatorna Reggeli Start című műsorában a héten.

A szezon során negyedszer és utoljára feszül egymásnak a két csapat. Az alapszakaszban a MOL Arénában jelentős DAC-mezőnyfölény mellett 1:1-es döntetlen született, míg Pozsonyban a Slovan magabiztosan győzött 3:1-re. Kevesebb mint egy hónapja a DAC a rájátszásban is megmérkőzött a címvédővel, akkor 2:2-es döntetlen született a MOL Arénában. Az utolsó sárga-kék győzelemhez 2019 szeptemberéig kell visszamenni, amikor a DAC 5:2-re verte legnagyobb riválisát Dunaszerdahelyen.

A Bernd Storck helyére kinevezett Németh Antal vezetésével a sárga-kékek mindkét eddigi találkozójukat megnyerték, a minden szempontból minimalista 1:0-s aranyosmaróti győzelem után remek játékkal verték 2:1-re a zsolnaiakat. Utóbbi mérkőzést Eric Ramírez, a DAC venezuelai támadója eltiltás miatt kihagyta, ezúttal viszont már bevethető lesz a bajnokság góllövőlistájának vezetője. Az egyik fő kérdés a dunaszerdahelyiek összeállításával kapcsolatban így az lesz, hogy Németh számít-e Ramírez mellett a zsolnaiak ellen jó fényben mutatkozó Taiwóra is, vagy marad az egycsatáros játéknál. A DAC-ban a sérült Kalmár Zsolt lesz az egyetlen komolyabb hiányzó.

A Slovan hét közben kupamérkőzést abszolvált a besztercebányaiak ellen, és 3:1-re győzött, így kettős győzelemmel jutott a döntőbe. Darko Milanic vezetőedző csak részben tartalékolta csapatát a mérkőzésen, több alapembere, így Weiss, Bajric, Medvedev és Nono is a pályán volt.

A helyszíni szurkolást rendkívül megnehezítő óvintézkedések miatt a Slovan több csapathoz hasonlóan nem enged be nézőket a stadionjába, a vasárnapi mérkőzés ezért zárt kapus lesz. A rangadót Michal Očenáš vezeti, akinek munkáját a VAR is segíteni fogja. A találkozót az STV 2 élőben közvetíti.

Bevezető

Győznie kell a DAC-nak a listavezető Slovan otthonában ahhoz, hogy elodázza az égszínkékek bajnokká avatását a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment