Search by category:
Egyéb kategória

A Nagyszombat megyei szociális otthonokban a jelentkezők 95 %-át beoltották

A Nagyszombat megyei szociális otthonokban a jelentkezők 95 %-át beoltották
Hegedűs Norbert
2021. 05. 06., cs – 15:35

2021. május 6., csütörtök – 16:30
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

„Oltottak már egyebek mellett a pozsonyeperjesi, az ekecsi, a nyitrapásztói vagy a zavari létesítményben. Szinte mindenkit beoltottak már, aki kérte, és akinek az egészségi állapota ezt lehetővé tette” – mondta Flamíková, és hozzátette, a megyei szociális intézmények összesen 2732 lakója és alkalmazottja közül már közel 80 százaléknyian legalább az első oltást megkapták.

Többnyire közvetlenül a szociális intézményekben oltanak az egészségügyi dolgozók. Fokozatosan megkapják a védőoltást az önkormányzati, a városi, a megyei hivatalok alkalmazottai, valamint a nem állami szociális intézmények dolgozói. A mobil oltóegység már több mint 200 adag vakcinát beadtak.

„A mobil egységeknek köszönhetően felgyorsíthatjuk a legveszélyeztetettebbek beoltását. A védőoltásoknak is köszönhetően a járvány kezdete óta most a legjobb a helyzet a szociális intézményekben. Szerencsére jelenleg egyetlen létesítményben sincs fertőzött” – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Bevezető

Április végéig a Nagyszombat megyei szociális otthonok 2183 lakóját és dolgozóját oltották be. A jelentkezők 95 százaléka kapta meg az oltást. A Pfizer/BioNTech vakcina második adagját már 1661 ember kapta meg – tájékoztatott Blažena Flamíková, a megyei hivatal szociális osztályának igazgatója.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment