Search by category:
Egyéb kategória

Egységes védettségi igazolványt sürget a Szövetség

Egységes védettségi igazolványt sürget a Szövetség
Mészáros Richárd
2021. 05. 07., p – 17:06

2021. május 7., péntek – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Előnyöket kell élvezniük azoknak az embereknek, akik felelősen viselkednek, szemben azokkal, akik felelőtlenek” – szögezte le Forró Krisztián, az MKP elnöke. Hozzátette, a védettségi igazolványról és azok kölcsönös elfogadásáról a szomszédos országokkal is egyeztetnie kellene a kormánynak, és például utazási utalványokkal lehetne motiválni az embereket, amelyeket szlovákiai szálláshelyeken használhatnának fel azok, akik beoltatják magukat.

„Alapvető fontosságúnak tartom a védettségi igazolvány bevezetését, melynek segítségével megfelelő áttekintést kapnánk arról, ki volt beoltva, mikor volt beoltva, illetve átesett-e a Covid-19 fertőzésen” – jelentette ki Agócs Gergely, az Összefogás alelnöke, egyúttal kiemelte a megyei önkormányzatok erőfeszítéseit a járvány elleni harcban, az oltópontok megnyitásában és a mobil oltócsapatok létrehozásában.

A Szövetség egyetért azzal, hogy csakis a hatékony oltási stratégia és oltási kampány segíthet a nyájimmunitás elérésében és a járvány lehetséges harmadik hullámának megelőzésében. Forró Krisztián bírálta, hogy az emberek a lakóhelyüktől távolabb eső oltópontokra kapnak időpontot, ez főleg az idősebbeknek, komoly problémát jelenthet.

Balódi László, a Híd járási elnöke egységes és rendszerszintű lépéseket sürget a kormánytól. Kritizálta például, hogy milyen hosszú ideig voltak zárva az iskolák, vagy egyes sportágakban lehettek rendezvények, másokban nem. „Ha 22 ember kergeti a labdát, és a gól után összeölelkeznek, akkor ők miért kaphatnak kivételt, és más sportágak miért nem” – tette fel a kérdést.

Bevezető
Pozsony |

Az egységes védettségi igazolvány elősegítené a létesítmények gyorsabb, ellenőrzött megnyitását és a kulturális és sportrendezvények megtartását – jelentették ki pénteki sajtótájékoztatójukon a Szövetség képviselői.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment