Search by category:
Egyéb kategória

IT-teszt diákoknak és tanároknak – először magyarul

Bárki ingyen felmérheti a tudását, aki kíváncsi arra, milyen szinten vannak a számítógépes ismeretei. Ráadásul nyeremények is vannak.
Ez a jubileumi, 10. országos IT Fitness teszt, és most először magyar nyelven is elkészítették, a felmérés július 31-ig tart.

Öt területre koncentrál: internet, biztonság és számítógépes rendszerek, egyéb eszközök használata és a szociális háló, számítógépes irodai munka és összetettebb feladatok.
A tanulóknak 20 kérdést tesznek fel, csupa olyan dologról, amelyek elengedhetetlenek a középiskolai tanulmányokhoz. A 15 évnél idősebbek számára készített teszt 25 kérdést tartalmaz.

Számolni kell azzal, hogy a teljes teszt kitöltése legalább 45 percet vesz igénybe, a magyar verziótól azt remélik, hogy több magyar diák, tanár (és más felnőtt) kapcsolódik be.

Bejelentkezés ITT.

A teszt kitöltéséről mindenki oklevelet kap és nyeremények is vannak, összesen 200. Sőt, az alapiskoláknak és a középiskoláknak, de még a tanároknak is külön versenyt hirdettek.  A sorsolásban való részvételhez a válaszadónak be kell fejeznie a teljes tesztet és minimum 50% -os eredményt elérnie.
Nem ajánlott lebecsülni a tesztet – nem kell sietni, jobb átgondolni a válaszokat.
A teszt során akár a Google, Google térkép, Facebook, Instagram, Word, Excel vagy bármilyen más digitális eszköz/program segítsége igénybe vehető.

Az 50% felett teljesítő válaszadók 10 fődíja a következő
Sony PlayStation 5 játékkonzol
GoPro Hero 7 kamera
LED Elgato Ring light fotó lámpa
DJI Osmo Mobile 3 stabilizátor mobiltelefonokhoz
Logitech Pro Stream Webcam webkamera
JBL Live 300TWS fülhallgatók
Razer Ornata V2 gamer billentyűzet
Razer Blackshark V2 gamer fejhallgató
Razer Kraken X gamer fejhallgató
JBL Clip 4 hordozható hangszóró

 

 

IT-teszt diákoknak és tanároknak – először magyarul” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment