Search by category:
Egyéb kategória

Jövő héttől rózsaszínbe borul egész Szlovákia

Jövő héttől rózsaszínbe borul egész Szlovákia
Mészáros Richárd
2021. 05. 07., p – 09:00

2021. május 7., péntek – 09:17
Friss ikon
Off

Törzs

A rózsaszínnel és pirossal jelölt járásokban, a mesterséges fürdőhelyeken a sportklubok számára engedélyezik az edzéseket. Az előbbi színnel jelölt járásokban kültéren legfeljebb ötvenen, beltéren – úszás és vízi labda céljából – legfeljebb 25-en tartózkodhatnak. A piros járásokban kül- és beltéren is legfeljebb tízen.

Hétfőtől azoknak a személyeknek, akik szoros kapcsolatba kerültek Covid-pozitív személlyel, és nem mutatják a fertőzés tünetét, valamint meghatározott idő telt el azóta, hogy megkapták valamely vakcinát, nem kell karanténba vonulniuk. Az mRNA-vakcinával oltottak esetében ez az oltás második adagjától számított negyedik hét, míg a vektor alapú vakcinával oltottak esetében az első adagtól számított 14. nap.

Ugyancsak jövő hétfőtől, május 10-től megszűnik a nyugdíjasok, valamint az egészségkárosodott személyek és kísérőik számára fenntartott idősáv az üzletekben.

A fertőzéssel összefüggésben jelenleg 1 117 beteget kezelnek kórházban , közülük 156-an szorulnak lélegeztetőgépre. „A számok nagyon biztatóak” – mondta Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter.

Lengvarský megerősítette, hogy csütörtökön megérkeztek Szlovákia az orosz Szpuntyik V vakcina laboratóriumi teszteredményei Magyarországról. A szaktárca vezetője szerint ezek kedvezőek, a minisztérium pedig a következő lépésről tárgyal.

A hírt frissítjük!

Bevezető
Pozsony |

Májust 10-től, hétfőtől Szlovákia a Covid-automata szerint rózsaszín jelzésbe kerül. A járások többsége szintén a legkedvezőbb, rózsaszínbe sorolódik, és mindössze két járás tartozik majd a bordóval jelöltek közé – jelentette be Ján Mikas tiszti főorvos péntek délelőtt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment