Search by category:
Egyéb kategória

Kolíková leváltását fontolgatja az OĽaNO, újabb kormányválság van alakulóban?

Kolíková leváltását fontolgatja az OĽaNO, újabb kormányválság van alakulóban?
Mészáros Richárd
2021. 05. 07., p – 14:49

2021. május 7., péntek – 14:56
Friss ikon
Off

Törzs

Az OĽaNO az igazságügyi minisztérium épületének beszerzését vitatja. Az épületet ugyanis egy olyan cégtől bérlik, amelynek egyik társtulajdonosa Kolíková testévérével vállalkozik egy másik cégben. A szerződést még az előző kormány idején, Gál Gábor (Híd) tárcavezető vezetése alatt kötötték. 

„Kiállunk a miniszter mellett, ezt pedig tolmácsoljuk a koalíciós partnereink felé” – mondta Jana Žitňanská, a Za ľudí frakcióvezetője.

Kolíková elmondása szerint nem tudott arról, hogy testvérét ilyen kapcsolat köti az épület egyik bérbeadójához, egyben visszautasította azokat a vádakat, hogy beavatkozott volna a beszerzési folyamatba. 

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke megerősítette, hogy a párt hétfőn nem támogatja majd a Smer bizalmatlansági indítványát, ez ugyanis szembemenne a koalíciós szerződéssel. Hozzátették, szeretnék, ha Kolíková tisztázná az ügyet, és egyértelmű választ adna a felmerülő kérdéseikre.

Bevezető
Pozsony |

A Koalíciós Tanácson a Mária Kolíková (Za ľudí) ellen benyújtott bizalmatlansági indítványáról tárgyaltak. A Za ľudí és az SaS kitart az igazságügyi tárcavezető mellett, az OĽaNO azonban fontolgatja, hogy támogatja az ellenzék indítványát. Kolíková találkozott a pártok képviselőivel, és megválaszolta az általuk feltett kérdéseket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment