Search by category:
Egyéb kategória

UFC: Egyhangú bírói döntéssel kapott ki Lajos Klein

UFC: Egyhangú bírói döntéssel kapott ki Lajos Klein
Mészáros Richárd
2021. 05. 09., v – 09:24

2021. május 9., vasárnap – 09:39
Friss ikon
Off

Törzs

1. menet

A 10 centivel magasabb Trizano masszívabb kiállása révén bár uralta a helyezkedést, Klein ütései viszont nagyobb frekvenciában és hatékonysággal érkeztek. A nyitó kör végére Lajos még egy jól időzített földrevitelt is beiktatott, és igencsak azt a látszatot keltette, hogy még ha nem is sokkal, de sikeresen hozta az első kört.

2. menet

A második menet még szorosabbnak nézett ki. Trizano mozgása továbbra is hátrálni késztette Kleint, de az érsekújvári ismét veszélyesen kontrázott, és fordulatból érkező ütéseivel kreativitását is megmutatta. Lajos a második kör végén újra földrevitte ellenfelét, viszont a pozícióból továbbhaladni és hátára kényszeríteni Trizanót nem sikerült.

3. és egyben utolsó menet

Mindent bele az utolsó körbe, nem hibázunk, mozgásban maradunk” – érkezett az utasítás Lajos Klein fő edzőjétől, Végh Attilától. Nagyjából 16–17 másodperce kezdődhetett a 3. menet, amikor Trizano pár hatalmas ütést landolt Klein fejére, aki láthatóan meginogott mozgásában, és hogy elkerülje a következő bombákat, Trizano testét támadta, és megpróbálta lebirkózni a földre. Az amerikai viszont sikeresen védekezett, egyértelműen jelezve, hogy ő lábon szeretné folytatni a harcot. Meglepő módon Klein gyorsan összeszedte magát, ilyen ütésekből ugyanis sokan veszítenek állóképességükből. A kommentátorok is megjegyezték, hogy Kleintól még a harmadik körben is mutatott aktív mozgás figyelemre méltó teljesítmény. Az utolsó percekben Lajos Klein több földrevitelt is megkísérelt, utolsó alkalommal viszont odaadta nyakát Trizanónak. A veszélyes szituációban az újvári feje már kezdett belilulni, de Lajos nem kopogott, és végül a mérkőzés végét jelző duda húzta ki a pácból.

Vitatható döntés

Klein többször került veszélybe a bunyó során, mint ellenfele, viszont rendkívül kiegyenlített mérkőzést láthattunk, főleg az első két körben, amit sokan inkább Lajos javára ítéltek. A bírók viszont csöppet máshogy látták a történteket, mindhármuk szemében Michael Trizano volt a győztes – és meg kell jegyezni, hogy a bírói döntés szakértők véleménye szerint is kontroverzális. Egy másik szakkommentátor, Dominick Cruz azt emelte ki, hogy már többször is szemtanúi lehettünk annak, hogy a bírók nem értékelik kellően pozitívan a földreviteleket. Míg az állóharc eléggé szoros volt, Klein 4-szer is lebirkózta ellenfelét a földre.

Lajoskó második mérkőzése az UFC-ben tehát minden bizonnyal keserű szájízt hagy maga után, főleg az újvári első meccsét figyelembe véve, ahol Klein egy végzetes balos fejrúgással és szenzációs győzelemmel mutatkozott be a világ legnagyobb MMA-szervezetében.

Bevezető

Nem fér a fejembe, hogy az egyik bíró hogyan pontozhatta úgy a mérkőzést, hogy Klein egyetlen kört sem nyert. Ez kissé őrültség” – hangzott el az UFC-kommentátor és egykori legendás harcos Daniel Cormier szájából, aki frusztráltságát fejezte ki a bírói döntéssel kapcsolatban. Lajos Klein második mérkőzése az UFC-ben tehát nem zárult sikerrel. Mindhárom bíró az amerikai Michael Trizano javára ítélte a mérkőzést. Klein és Trizano pehelysúlyban küzdöttek meg egymással (66 kg), és produkáltak egy roppant szoros küzdelmet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment