Search by category:
Egyéb kategória

Napi 700 főre növelik az oltókapacitást Komáromban

Napi 700 főre növelik az oltókapacitást Komáromban
Vataščin Péter
2021. 05. 10., h – 12:59

2021. május 10., hétfő – 13:03
Friss ikon
Off

Bevezető
Komárom |

A kórház eddigi maximális napi kapacitása 250 beoltott személy volt, ettől a héttől kezdve azonban csaknem megháromszorozódik a szám.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Zárt tartalom – Bevezető

A növekedés hátterében az áll, hogy május 10-étől kezdődően több oltóanyagot kap a komáromi kórház. „Ez nagy kihívás a kórháznak, s főleg a személyzetünknek. A kapacitásaink határait feszegetjük, még akkor is, ha tapasztaltak az alkalmazottaink, s a logisztikában is jártasak vagyunk. A járvány csaknem egy éve tart már, az egészségügyi dolgozók nem voltak szabadságon, az oltás tekintetében pedig egy újabb nagy feladat áll előttünk“ – mondta Miroslav Jaška. A kórházigazgató hozzátette, következő szombaton és vasárnapon, vagyis május 15-16-án is 1000-1000 embert szeretnének beoltani, hasonlóképpen az elmúlt hétvégéhez. Május 3-9. között egyébként csaknem 10.500 főt immunizáltak a kórház munkatársai Komáromban, Nyitrán, Vágsellyén és Párkányban.

Mint ismeretes, a korona.gov.sk honlapon lehet regisztrálni az oltásra. A vakcinát azt követően lehet felvenni, hogy az érdeklődő SMS-ben értesítést kap az időpontról. Hasonlóan járhatnak el azok is, akik 70 év feletti személyt kísérnek el az oltópontra.

A komáromi kórházban jelenleg stabil a járványhelyzet, 15 beteget ápolnak az intézményben, akik közül kilencet koronavírus-gyanúsként tartanak számon. „Csak az elmúlt hétvégén 10 vírusgyanús pácienst vettünk fel a kórházba. Fontos, hogy továbbra is mindenki elővigyázatos legyen s betartsa a járványellenes intézkedéseket“ – emelte ki Jaška. A kórház alkalmazottai közül jelenleg csak két személy minősül fertőzöttnek. (AGEL)

Read More

Post Comment