Search by category:
Egyéb kategória

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen
Kiss Bartalos Éva
2021. 05. 12., sze – 13:24

2021. május 12., szerda – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

Néhány nap alatt mintegy ötszáz aláírást gyűjtöttek össze a város széli lakóövezetben élők a szomszédságba tervezett Grund piactér ellen. A területrendezési terv szerint lakóházaknak kellene épülni a piacként és rendezvényhelyszínként beharangozott területen. A képviselők néhány hónapja jóváhagyták a piac működési szabályzatát, egyebek mellett arról is döntöttek, hogy mit lehetne, és mit nem lehetne árusítani a tervezett 140 standon.

piac

A tiltakozók szerint a terv megvalósítása negatívan befolyásolná a családi házas övezet nyugalmát, a közlekedési helyzetet, és törvénytelen. A város vezetése a tiltakozásra reagálva több megoldási javaslatot is felvázolt, ezek között szerepelt az ügyész bevonása, de a rendelet eltörlésének lehetősége is felmerült. Hájos Zoltán polgármester kifejtette, hogy felajánlotta a piacot létrehozó társaság és a petíciós bizottság közötti közvetítést, de szerinte nem volt hajlandóság arra, hogy megtalálják a közös nevezőt.

„Átadtuk az ügyészségre a dokumentációt, nem látom okát annak, hogy további igyekezetet kifejtsek, főleg akkor nem, ha az ügyészség kikérte a dokumentációt.

Ez összefügg a területrendezési terv módosításával is, júniusban minden megfogalmazódó kérdésre választ kaphatunk“ – mondta a polgármester.

Horváth Zoltán képviselő azon felvetésére, hogy nem egy harmadik féltől kellene várni a helyzet kezelését, a polgármester azt felelte, hogy a város nehezen talál olyan megoldást, ami mindkét félnek megfelel. Brunczvik Tünde és Antal Ágota képviselők is a korábban elfogadott rendelet eltörlését szorgalmazták. Antal Ágota rámutatott, hogy egy nem létező piacról döntött a testület.

„Egy olyan dologról hoztunk általános érvényű rendeletet, ami nem létezik. Ezt a hibát csak úgy tudjuk kiküszöbölni, ha visszavonjuk a rendeletet“ – jelentette ki a képviselő,

akinek szavait tapssal díjazta a petíciós bizottság, amelynek tagjai az ülésen is jelen voltak.

Antal Ágota

A piac ellen tiltakozók egyebek mellett azzal érvelnek, hogy a beruházás nincs összhangban a területrendezési tervvel, Hájos Zoltán szerint azonban a tervvel foglalkozó cég szerint nincs ellentét. „Hazugság“ – reagáltak a polgármester kijelentésére a lakosok.

Szelle Erika

Szelle Erika, a petíciós bizottság tagja lapunknak korábban elmondta, azt szeretnék, ha a város nem az ügyészségre hivatkozva, hanem saját hatáskörön belül bírálná felül a rendeletet.

„Szüntessenek be minden olyan tevékenységet, amellyel a Grund létrehozását támogatják!“ – mondta Szelle Erika az ülésen.

Orsolya István, a leendő piac üzemeltetőjeként feltüntetett kft. képviselője nem akart nyilatkozni a kialakult helyzetről.

Az önkormányzat tudomásul vette a petíciót, és támogatták, hogy a legközelebbi ülésen újra foglalkozzanak a témával, miután a szakbizottságok is újratárgyalták a határozatot.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Az ügyész tehet pontot a város szélére tervezett piac terveinek végére. A lakók nem kérnek a létesítményből, a városi képviselők ülésén elhangzott, hogy egy nem létező piacra bólintott rá korábban a testület.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment