Search by category:
Egyéb kategória

Az Európai Űrügynökség (ESA) rajzpályázatot hirdet 1-12 éves gyermekeknek

Európai ŰrügynökségAz Európai Űrügynökség (ESA) rajzpályázatot hirdet 3-12 éves gyermekeknek. Feladat: az Ariane V rakétát díszítő képet készíteni.

Mit ábrázoljon?

Azoknak a gyermekeknek, akik rész kívánnak venni a versenyen, készíteniük kell egy rajzot, amit a JUICE-küldetés, a Jupiter bolygó és annak hatalmas holdjai ihlettek. Ezt a rajzot azután online be kell küldeni az ESÁ-nak.

Technikai paraméterek:

Az alkotásokat A3 vagy A4 méretben és fekvő formátumban kell elkészíteni. A rajz nem tartalmazhat semmilyen szöveget. A kész műveket 2021. június 1-ig kell elküldeni.

1. díj

• A nyertes rajz felkerül az Ariane V rakétára, ami a világűrbe repíti a JUICE űrszondát. A képet a JUICE népszerűsítő kampányának támogatásához is felhasználjuk.
• A nyertest, törvényes gyámjával együtt, meghívjuk az ESÁ-hoz, hogy 2022 júniusában élőben kövesse a JUICE útjára bocsátását az ESA valamelyik létesítményéből. Az indítás helyszínére és az onnan hazautazás költségeit, valamint két éjszaka szállást (közös hotelszobában) az ESA fizet a nyertes gyermek és az őt kísérő felnőtt számára

További díjak

• A legjobb rajzokat beküldő első 12 gyermek díja egy ESA-ajándékcsomag, és a JUICE űrszonda LEGO®-kockákból készült 1:60 arányú modellje. A 12 legjobb képet a 2022-es JUICE naptár készítéséhez, amit bárki letölthet az Internetről!
• Minden résztvevő kap egy részvételi tanúsítványt, és műalkotását közzétesszük az ESA Kids weboldalán ESA Kids website létrehozásra kerülő képgalériában.

Küldetésről pár sor: A JUICE 2022-ben indul útjára egy Ariane V rakéta segítségével, az ESA űrkikötőjéből, a Francia Guayanán található Kourouból. Az űrszonda mintegy 8 évig fog utazni a Naprendszeren keresztül, míg megérkezik a Jupiterre. Ott 3 éven keresztül fogja vizsgálni az óriási gázbolygót, és három legnagyobb holdját: a Ganymedest, az Europát és a Callistót. Felfedezi a Jupiter viharos atmoszféráját, és feltárja a Jupiter holdjainak jeges óceánjaiban rejtőző titkokat.

2022-ben az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli majd ennek az izgalmas ESA-küldetésnek az elindulását a külső Naprendszerbe, és mindenki láthatja a nyertes műalkotást! Ez azért elég király, nem?

Európai ŰrügynökségMI A JUICE?

A JUpiter ICy moons Explorer, a JUICE az ESÁ-nak a Jupiter jeges holdjainak felfedezésére induló izgalmas új küldetése.

HOGYAN LEHET BEKÜLDENI A MŰALKOTÁST?

  • Minden műalkotást elektronikus formában kell beküldeni az ESÁ-nak, az ESA Kids weboldalon kifejezetten erre a célra szolgáló beküldési platformon keresztül, legkésőbb 2021. június 1-én 23:59 óráig, közép-európai nyári időszámítás (CEST) szerint.
  • A beküldéskor az online beküldési űrlap minden rovatát ki kell tölteni, beleértve a következőket:
    ‒ a műalkotás címe,
    ‒ a műalkotásról készített fénykép, .JPG vagy .PNG formátumban, ahol a fájl minimális mérete 5 MB; az ettől eltérő formátumban érkező pályaműveket nem fogadjuk el;
    ‒ továbbá az adatvédelmi és hozzájárulási rovatok,
    ‒ a törvényes nevelő (pl. tanár) vagy a törvényes gyám (pl. szülő) neve, e-mail címe és telefonszáma.
  • Az alkotást a törvényes nevelőnek (pl. tanárnak), vagy a törvényes gyámnak (pl. szülőnek) kell beküldenie a gyermek nevében.

Részletek magyarul:

Az Európai Űrügynökség (ESA) rajzpályázatot hirdet 1-12 éves gyermekeknek” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment